Kazakistan'da provokasyonların ardında FETÖ ve DEAŞ var iddiası

Kazakistan'da yaşanan provokasyonlar devam ederken konuyla ilgili Duma Milletvekili Ruslan Balbek'ten, yaşananlarla ilgili çarpıcı bir tespit geldi. Balbek Kazakistan'daki provokasyonların arkasında FETÖ ve DEAŞ'ın olabileceğini işaret etti

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2022 19:02 GÜNCELLEME 06.01.2022 19:02 DÜNYA
Kazakistan'da provokasyonların ardında FETÖ ve DEAŞ var iddiası
Kazakistan'da provokasyonların ardında FETÖ ve DEAŞ var iddiası

Kazakistan'da yaşanan provokasyonlar artmaya devam ederken, sokaklardaki yüzleri maskeli, kimliği belirsiz kişiler illegal yapılanmaların eylemlerde parmağı olabileceğine işaret oldu. Özellikle son saatlerde askerlerin müdahalesi ile silahlı çatışmaların başlaması bu noktada örgütsel faaliyetlerin yolunu açarken, Rusya'nın Devlet Duması Milletvekillerinden gösterilerle ilgili çarpıcı bir tespit geldi.

"EYLEMLERİN ARKASINDA FETÖ OLABİLİR"

 Devlet Duması milletvekili Ruslan Balbek sokaklarda meydana gelen eylemler ile ilgili FETÖ yapılanmalarının da parmağı olabileceği ihtimaline değinirken, özellikle eylemleri yöneten kişilerin FETÖ okullarından çıkmış olmalarına işaret etti.

Balbek, FETÖ'cülerin geçmişte bölgede etkinlik gösterdiğine dikkat çekerken DEAŞ yapılanmaları ile birlikte Kazakistan'daki olayların provoke edildiğini belirtti.

Rusya Duması'nda milletvekili olan Ruslan Balbek.

ORTA ASYA'DAKİ FETÖ TEHDİDİ

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra, ülkedeki yapılanmaları büyük oranda çökerken, yeni organizasyonu Orta Asya'ya taşımıştı. Özellikle eğitim kurumları üzerinden örgütün yönetimini sağlayan terörist yapılanma, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerde faaliyetlerini artırmıştı.

Son dönemde Türkiye'nin girişimleri ile bu bölgedeki eğitim kurumlarına devlet vasıtasıyla el konulurken, okulların idaresi Maarif Vakfı'na devredilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de pek çok kez FETÖ'ye karşı uluslararası mücadelenin önemine değinirken, terörist yapılanmanın özellikle Orta Asya ülkelerine karşı darbe tehdidi bulunduğunu dile getirmişti.

Fethullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz'un ardından Türkiye'deki yapılanma merkezini Orta Asya bölgesine sevk etmişti.

KIRGIZİSTAN ÖRNEĞİ

Örgütün Orta Asya'daki yapılanmasında en dikkat çeken ülke konumunda Kırgızistan bulunuyordu. Ülkenin eski yönetimleri, FETÖ'ye karşı adeta açık çek vererek her türlü iltiması gösterirken, FETÖ'nün devletin içine yuvalanmasına adeta göz yumdular. Bu noktada daha önce de darbe tehdidi ile karşı karşıya kalan Kırgızistan'daki bu girişimlerin arkasındaki isimlerin FETÖ ile ilişkisi gözler önüne serilmişti.

FETÖ yapılanmalarının Orta Asya'daki eğitim merkezi Kırgızistan olarak görülüyordu. Kırgızistan'daki FETÖ okullarından bir kare

Yeni gelen Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir boyut kazandırırken, ülkesindeki FETÖ tehdidi ile mücadelede önemli bir rol üstlendi. Bu noktada Türkiye ile uyumlu bir çalışma sergilenirken, örgütün önemli isimlerinden olan ve Kırgızistan'daki FETÖ yapılanması nedeniyle adeta "dokunulmaz" ilan edilen Orhan İnandı, yine bu dönem içerisinde yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Yine aynı dönem içerisinde FETÖ okullarına da müdahale eden Kırgızistan hükümeti, okulların Maarif Vakfı'na devri noktasına önemli faaliyetlerde bulundu.

FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Orhan İnandı MİT operasyonu ile yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

KAZAKİSTAN'DA FETÖ İLE MÜCADELE

Okulların idaresinin Maarif Vakfına verilmesinin yanı sıra FETÖ'cülerin faaliyetlerine de engel olan ülkeler arasında Kazakistan da bulunuyor. Ancak uzun süredir bölgede etkinlik gösteren FETÖ, hem lobiler hem de kişiler ile kurdukları diyalog ile Kazakistan'a tehdit unsuru oluşturmaya devam ediyor.

Kazakistan'daki provokasyonlar sırasında güvenlik güçlerinin müdahalesi.

Son olarak Duma Milletvekili Ruslan Balbek'in de dile getirdiği FETÖ iddialarına karşı Kazakistan'ın bu illegal oluşumlar ve terörist yapılanmalara karşı harekete geçmesi, gerek siyasal gerek sivil yapılanmalara karşı hamleler başlatması bekleniyor.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • mustafas 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yl önce Türkiye ikaz etti.tedbir almadılar.YAZIK OLDU
    Cevapla
  • HÜSEYİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka koca gavurların işi dir
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavur diyorsunda. fetö gavurlarla iş tutmuyormu. Gavurun önde gideni fetö.
    Cevapla
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    koca gavur pensilvanya da
    Cevapla
  • Hala 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavurların maşası var hala anlamadınmı
    Cevapla
  • abdullah ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    onların gavurlardan ne farkı var
    Cevapla
  • Acemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet petrole zam yapdidiye yazik oluyor belki ihtiyaci var 1000 veya 2000 bin helal olsun devletimize simdi iyi mi oldu gezi ciler gibi kotu kokular geliyor allah yar ve yardimcimiz olsun her sey birlik beraberlik
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın icinde zaten bir sürü azınlık varken,ve nufusuna göre topragı büyükken niye kazakistana karıştırsınki,yoksa en iyi savunma saldırıdır anlayışı ilemi hareket ediyor,sonucları afganistandan kötü olur olay rus baharınada dönüşebilir,
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö = abd < izrael
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR