Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa'daki askeri varlıklarını artıracaklarını, İngiltere'ye de ilave F-35 savaş uçakları göndereceklerini belirterek, "Putin; Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek" dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 29.06.2022 12:08 GÜNCELLEME 29.06.2022 12:11 DÜNYA
Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek
Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basına açıklama yaptı.

Madrid'deki zirvede ittifak olarak birlik ve kararlılık mesajı verdiklerini belirten Biden, zirvede NATO ülkelerinin Finlandiya ve İsveç'i üyeliğe kabul etme mesajı vereceğini ifade etti.

Biden, "İki ülkenin tarafsızlık geleneğinden vazgeçerek NATO'ya katılmaya karar vermesi ittifakımızı daha güçlü yapacaktır" dedi.

Bunun da birlik ve kararlılık mesajını desteklediğini dile getiren Biden, "Güvenlik ortamındaki değişikliklere karşılık olarak ve toplu savunmamızı güçlendirme adına bugün ABD'nin Avrupa'daki kuvvetlerini artıracağını ilan ediyorum" diye konuştu.

"AVRUPA'DAKİ VARLIĞIMIZI ARTIRACAĞIZ, İLAVE F-35'LER GÖNDERİLECEK"

Biden, ülkesinin daha önce Avrupa'daki asker sayısını 100 bine çıkardığını hatırlatarak bunu artırmaya devam edeceklerini, İspanya'daki destroyer sayısını 4'ten 6'ya çıkaracaklarını, Polonya'da kalıcı bir karargah kuracaklarını, Romanya'da konuşlu muharebeye hazır birlik bulunduracaklarını, İngiltere'ye ilave iki F-35 filosu göndereceklerini, İtalya ve Almanya'da hava savunmasını güçlendireceklerini kaydetti.

"PUTİN AVRUPA'NIN NATO'LAŞMASINI GÖRECEK

NATO'nun önemini kanıtladığını, her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurgulayan Biden, şunları söyledi:

"Finlandiya ve İsveç liderlerine Beyaz Saray'da da söylemiştim. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek. Avrupa'nın güvenliğini garanti altına almak için yapılması gereken bu."

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • toto 4 yıl önce Şikayet Et
    bay baydın doğru söylemiş avrupa natolaşmış durumda. bu resme yakışmayan bir türkiye var. bunu da zaten her fırsatta dile getiriyorlar. ismi değişmiş bu ingiliz-yahudi imparatorluğunun karşısında bir şey varmı ona bakın siz. allah hem mülkün hem melekutün sahibidir. buna göre davranın
    Cevapla
  • Akıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    35 ler bir işe yaramışta, savaşa yollayacak. Daha güverteden kalkış yapamıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle