Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa'daki askeri varlıklarını artıracaklarını, İngiltere'ye de ilave F-35 savaş uçakları göndereceklerini belirterek, "Putin; Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2022 12:08 GÜNCELLEME 29.06.2022 12:11 DÜNYA
Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek
Biden 'F-35 göndereceğiz' deyip duyurdu: Putin Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basına açıklama yaptı.

Madrid'deki zirvede ittifak olarak birlik ve kararlılık mesajı verdiklerini belirten Biden, zirvede NATO ülkelerinin Finlandiya ve İsveç'i üyeliğe kabul etme mesajı vereceğini ifade etti.

Biden, "İki ülkenin tarafsızlık geleneğinden vazgeçerek NATO'ya katılmaya karar vermesi ittifakımızı daha güçlü yapacaktır" dedi.

Bunun da birlik ve kararlılık mesajını desteklediğini dile getiren Biden, "Güvenlik ortamındaki değişikliklere karşılık olarak ve toplu savunmamızı güçlendirme adına bugün ABD'nin Avrupa'daki kuvvetlerini artıracağını ilan ediyorum" diye konuştu.

"AVRUPA'DAKİ VARLIĞIMIZI ARTIRACAĞIZ, İLAVE F-35'LER GÖNDERİLECEK"

Biden, ülkesinin daha önce Avrupa'daki asker sayısını 100 bine çıkardığını hatırlatarak bunu artırmaya devam edeceklerini, İspanya'daki destroyer sayısını 4'ten 6'ya çıkaracaklarını, Polonya'da kalıcı bir karargah kuracaklarını, Romanya'da konuşlu muharebeye hazır birlik bulunduracaklarını, İngiltere'ye ilave iki F-35 filosu göndereceklerini, İtalya ve Almanya'da hava savunmasını güçlendireceklerini kaydetti.

"PUTİN AVRUPA'NIN NATO'LAŞMASINI GÖRECEK

NATO'nun önemini kanıtladığını, her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurgulayan Biden, şunları söyledi:

"Finlandiya ve İsveç liderlerine Beyaz Saray'da da söylemiştim. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Avrupa'nın Finlandiyalaşmasını istiyordu ancak Avrupa'nın NATO'laşmasını görecek. Avrupa'nın güvenliğini garanti altına almak için yapılması gereken bu."

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    bay baydın doğru söylemiş avrupa natolaşmış durumda. bu resme yakışmayan bir türkiye var. bunu da zaten her fırsatta dile getiriyorlar. ismi değişmiş bu ingiliz-yahudi imparatorluğunun karşısında bir şey varmı ona bakın siz. allah hem mülkün hem melekutün sahibidir. buna göre davranın
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    35 ler bir işe yaramışta, savaşa yollayacak. Daha güverteden kalkış yapamıyorlar.
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    bize yokmu bidon kafa
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin bir çuval inciri berbadetti. Bizimle de iyi geçinemiyor; suriyeye harekat bizim için güvenlik meselesi fakat düşman gibi davranıyor. İran zaten düşmana gerek bırakmıyor. Güç zehirlenmesi ve aç gözlülük böyle bir şey işte. Yedirdiğini zannedersin fakat günün sonunda bir bakmışsın ki sen zokayı yemişsin…
    Cevapla
  • Akücü Cemşit 1 yıl önce Şikayet Et
    Konvansiyonel ve nükleer denizaltılar bütün o saydıklarını kıymetsiz yapmakta be dede. Topraklarını vurmalarına bile gerek yok. ABD'nin batısında, açıklarda 7-8 tane nükleer başlıklı torpido birbirini vursa ortaya çıkacak tsunami orta amerikayı devasa bir tuz gölüne çevirir. Tabi önüne 100-150 milyon amerikan vatandaşını katarak. Aynı hareketi ABD'nin doğu kıyısı açıklarında yapsa putin, ABD'nin nüfusu 200 bine düşer. Ne başkent kalır, ne New York ne de şu bu o. Yok F35 miş yok destroyermiş. Geç bunları dede geç. Taş devri savaşında kalmış aklın hala.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR