PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh hükümeti hedef aldı: İsveç Ankara'ya teslim oldu

İsveç'te PKK/YPG destekçisi terörist Kakabaveh, Türkiye, İsveç Finlandiya arasında Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalanmasına karşı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2022 03:14 GÜNCELLEME 29.06.2022 03:22 DÜNYA
PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh hükümeti hedef aldı: İsveç Ankara'ya teslim oldu
PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh hükümeti hedef aldı: İsveç Ankara'ya teslim oldu

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, Madrid zirvesine ilişkin İsveç'te faaliyet yürüten TV4 kanalına konuştu.

''İSVEÇ ANKARA'YA TESLİM OLDU''

Amineh Kakabaveh Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü memorandum imzalanmasına tepki göstererek, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi eleştirdi.

Türkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütlerTürkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütler

Kakabaveh, İsveç'in, Türkiye ve Finlandiya ile Mutabakat Zaptı'nı imzalamasını “Stockholm yönetiminin Ankara'ya teslim olduğu” yönünde yorumladı.

"YPG'Yİ TÜRKİYE'YE KURBAN ETTİK"

Amineh Kakabaveh, hükümetin, Suriye'deki YPG/SDG'yi Türkiye'ye “kurban” ettiğini ileri sürerek, bunun kendileri adına bir “kara gün” hatırası olarak kalacağını öne sürdü.

Kakabaveh, “Hükümetin, Türkiye'ye teslim olmasını çok endişe verici olarak görüyorum” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI LİNDE'Yİ HEDEF ALDI

Amineh Kakabaveh, Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasında Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi hedef aldı. Kakabaveh, parlamentodaki diğer siyasi partilere çağrıda bulunarak, Ann Linde'nin Dışişleri Komitesi'ne çağrılmasını istedi.

Kakabaveh ayrıca, “Aksi takdirde, Ann Linde'nin Dışişleri Bakanı olarak görev icra etmeyi sürdürmesi güvensizlik uyandıracak” diye konuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç devleti ağababası almanlara sorsun.Baader- Meinhoff Kızıl ordu fraksiyonunu hapishanede birer birer nasıl yokettiler.Sonrada bu iğrenç karıdan başlayıp hepsini baltık denizinde köpekbalıklarına yem etsinler.
    Cevapla
  • Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruhunun iğrençliği yüzüne yansımış.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyadına bak tövbe tövbe zaten ne yolda olduğun belli
    Cevapla
  • Cambaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehh napalım kurban bayramı yaklaşıyor....
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu pisliği orada, temizlemek, sevaptır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR