Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda mutabakata varan Türkiye, İsveç ve Finlandiya'yı tebrik etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2022 01:59 GÜNCELLEME 29.06.2022 02:00 DÜNYA
Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama
Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama

Biden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Beyaz Saray'daki görüşmelerinde çekilen bir fotoğrafa yer verdi.

ABD Başkanı Biden, paylaşımında, "Üçlü muhtıra imzaladıkları için Finlandiya, İsveç ve Türkiye'yi tebrik ediyorum. Bu, NATO'nun Finlandiya ve İsveç'e davetinde çok kritik bir adımdır ve ittifakımızı güçlendirip, kolektif güvenliğimizi arttıracaktır. (NATO Zirvesi) Zirveye başlamak için çok güzel bir yol." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşmenin ardından Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında "Üçlü Muhtıra" imzalanmıştı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de NATO Zirvesinin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen dörtlü görüşmenin ardından hazırlanan "Üçlü Muhtıra"ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde imza atmıştı.

İmza töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg huzurunda gerçekleşmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • arslantürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan develer her şeyede bir yorumunuz var, biz Osmanlı'nın veliahtıyız onların planı varsa, evelallah bizimde var.
    Cevapla
  • Ergün Kızılöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Filân tiya isveç hiç birşey yapmaz yeterki avrupa birline kirsinler bunlar kalleş hep ayne ollan kine tür kiyeye ollur
    Cevapla
  • Sercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizim aleyimize hiç bir şey vermez seviniyorsaar vardır bir dalavereleri uyanık olmak lazım bunlardan bize dost olmaz
    Cevapla
  • Metin. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gavurlar bu kadar seviniyorsa bu işte bir çapanoğlu var, İnşallah Reis ve ekibi iyi analiz etmiştir. Çünkü gavur gavurluğunu yapar. Uyanık olmak lazım.
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir fiyasko. Şu an taze olduğu için sırtımız sıralanıyor. Natoya katılım sonrası pkk desteği güçlenerek devam edecekler. Onca söylem onca atar gider fiyasko ile sonuçlandı.
    Cevapla
  • Metin. 1 yıl önce Şikayet Et
    O senin temenlin ama İnşallah olmayacak. Devletin başında devletini seven insanlar var CHP zihniyeti ile karıştırma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR