Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Son dakika... NATO Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ABD Başkanı Joe Biden, açıklamalarda bulunuyor. Biden, "F-16'ları Türkiye'ye satmamız gerekiyor. Kongre'den onay almamız gerekiyor ve bence alabiliriz" açıklamasını yaptı

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2022 16:09 GÜNCELLEME 30.06.2022 16:51 DÜNYA
Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor
Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Son Dakika... ABD Başkanı Joe Biden, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Biden, bir gazetecinin "Türkiye'ye herhangi bir güvence verdiniz mi yeni F-16'lar konusunda" sorusuna, "Aralık ayında da söylemiştim. Onlara F-16'ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Çünkü bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"RUSYA'NIN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ukrayna'daki savaşa ilişkin Biden, “Putin NATO’yu parçalayabileceğini, bizi zayıflatabileceğini düşündü ama tam olarak istemediği şeyle karşılaştı. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile beklemediği şeyle karşılaştı” dedi.

Biden, "Ukrayna’nın yenilmesine müsaade etmeyeceğiz, Rusya'nın kazanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, "Petrol fiyatlarının artmasının, gıda krizinin nedeni Rusya’dır” dedi. Biden, “Rusya mantıksız davranmayı bırakırsa savaş yarın bile sona erebilir” ifadelerini kullandı.

"Putin NATO'yu parçalayabileceğini düşündü" diyen Biden, "Bizi zayıflatmaya çalıştı  ama tam olarak istemediği şeyle karşı karşıya kaldı" sözlerini kullandı.

Biden, "Ne kadar sürerse sürsün Rusya Ukrayna'yı yenemeyecek, Ukrayna'nın ötesine geçemeyecek. Putin harekete geçerse biz NATO'yu daha da güçlendiririz dedim" diye konuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahha bunu diyen bu sözü veren Korsanlar Ülkesi Amerika mi? Çokta inandirici olmuş
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    F16lari almazsak altay tankının ve atak helikopterinin motor ve silah ambargoları sorunu çözülmezse nato üyeliğine Ewet dememizin hic bir olumlu yani kalmaz ki pkk ya pyd ypg ismini koydugunuz gibi alfabede harf yok değil başka isim altında yine destek vereceksiniz cunki siz kafir niteliğisiniz biz islamiz
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    F16 viper hiç fena değil , F35 in havası fiyakası var ; radarda düşük görünürlük vs ... Ele güne muhtaç savunma sanayi olamaz ; Kendi jet motor ve türbinlerimizi , Milli Uçaksavar , Gemi Savar roket ve akıllı kamikaze dronlarımızı üretelim .
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    F35 ve teröre destek ne olacak
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    f35 parasıyla eski f16 ları alcaz baya kardayız desenize.
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    bu bizimkilerin hiç aklına gelmemiş hesap edememişler sanırım. sen adaylığını koy da seni yapalım cumhurbaşkanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR