Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını desteklemiyorum

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına karşıt pozisyonunu değiştirmeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2022 10:31 GÜNCELLEME 16.07.2022 08:59 DÜNYA
Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını desteklemiyorum
Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını desteklemiyorum

ABD Başkanı Joe Biden, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında; F-16'ların Türkiye'ye verilmesinin çıkarlarına olduğunu söylemişti:

"Türkiye'ye F-16'ları satmamız, varolanları da modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum."

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Lindsey Graham: F-16'lar Türkiye'ye satılsın diye her şeyi yapacağımLindsey Graham: F-16'lar Türkiye'ye satılsın diye her şeyi yapacağım

BOB MENENDEZ: FİKRİM DEĞİŞMEDİ

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, yaptığı yeni bir açıklamada; Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına karşıt pozisyonunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Bob Menendez'den Türkiye'ye F-16 tehdidiBob Menendez'den Türkiye'ye F-16 tehdidi

ABD'li Senatör Bob Menendez'den küstah sözler: Türkiye ABD'den F-16 alamazABD'li Senatör Bob Menendez'den küstah sözler: Türkiye ABD'den F-16 alamaz

Bob Menendez: Türkiye'yi değil, Yunanistan'ı destekliyoruzBob Menendez: Türkiye'yi değil, Yunanistan'ı destekliyoruz

Türkiye'ye yönelik ithamlarda bulunan Menendez, Ankara'yla ilişkilerin; S-400, Yunan hava sahasının ihlali, Rusya ile olan yakın ilişkisi, insan hakları ile demokratik değerler konusundaki zayıflık ve gazetecilerin hapiste olması dolayısıyla gergin olduğunu dile getirdi. Menendez, bu listenin uzayıp gideceğini de belirtti.

ABD'li Senatör, açıklamanın ardından Yunanistan Genelkurnay Başkanı Konstantinos Floros ile görüştü. ABD ile Yunanistan arsındaki ortak bağlara dikkati çeken Menendez, "Atina'nın Doğu Akdeniz'de bölgesel güvenlik ve ekonomik refahı sağlamadaki önemli rolünü takdir ettim" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler bobun aklını almış... güzel
    Cevapla
  • Arnavut Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam zamaninda CEM ÖZDEMIR gibi kafayi Türkiyeyle bozdu ..bu yakinda kalpden gider...
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Net cevap verin de kararlarımızı verirken net olalım ya verin yada dansöz gibi kıvırmayın. Bizde işimize bakalım. Bu menendez e tc ne yaptı acaba heryerde karşımıza çıkıyor ama dur sap döner hesap döner abd bunların hesabını çok acı verecek.
    Cevapla
  • Ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    Babasının malı sanki şahsi davranıyor,nerde demokrasileri. Yunan bağlamış bunları ne kadar ki degerleri
    Cevapla
  • Uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    E Türkiye'de o zaman müttefik birine saldırı olursa bir uçak değil uçan bir sinek bile kaldırmaz o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR