Lindsey Graham: F-16'lar Türkiye'ye satılsın diye her şeyi yapacağım

Amerikan Senatosu'nun önde gelen Cumhuriyetçi siyasetçilerinden Lindsey Graham, Ankara ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satılması için Senato'da elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 15:00 GÜNCELLEME 04.07.2022 15:36 DÜNYA
Lindsey Graham: F-16'lar Türkiye'ye satılsın diye her şeyi yapacağım
Lindsey Graham: F-16'lar Türkiye'ye satılsın diye her şeyi yapacağım

Türkiye; F-16 savaş uçakları tedariki ve modernizasyonunun Kongre'den geçmesi için yürüttüğü diplomatik çabaları hızlandırdı. ABD'nin en önemli senatörlerinden Cumhuriyetçi Lindsey Graham, bu hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin ardından Twitter'dan önemli açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman Türkiye karşıtı söylemleriyle ön plana çıkan Graham; Türkiye'ye F-16 satışının yapılması için çalışacağını söyledi:

"ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM"

"NATO üyesi ve değerli bir Amerikan müttefiki olan Türkiye'ye çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdim.

Zaman zaman sorunlu bir ilişkimiz olsa da Türkiye ve ABD; iki ulus arasındaki bağları güçlendirmek için adımlar atmak zorunda.

Biden Yönetimi'nin F-16'ları Türk Hava Kuvvetleri'ne satma kararını desteklemek için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'li Senatör Lindsey Graham; Mabeyn Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirmişti.

BİDEN: TÜRKİYE'YE F-16'LARI SATMALIYIZ

ABD Başkanı Joe Biden, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında; Türkiye'ye F-16 jetlerinin satılması gerektiğini belirtmişti:

"Türkiye'ye F-16'ları satmamız, varolanları da modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum."

Celeste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruzCeleste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruz

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Biden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışını hazmedemediler: Adeta şok oldukBiden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışını hazmedemediler: Adeta şok olduk

TÜRKİYE'NİN F-16 TALEBİ

Türkiye 2021 Kasım'ında; ABD'den 40 adet yeni F-16 ve mevcut F-16'lar için de 80 adet modernizayon kiti almak için başvuruda bulunmuştu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Allahın Kulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha durun Türkiye'yeF35'ler satılsın diye de herşeyi yapacaksnıız.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adam böyle dediğine bakmayın. tam Türkiye düşmanıdır. bu kadar yalvarmasına gerek yok.
    Cevapla
  • müellif 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin tipik iyi polis - kötü polis oyunu.
    Cevapla
  • Türk oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    F35ler için verilen paralar ne olduda bi daha satmaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • karadenız 1 yıl önce Şikayet Et
    ben su57 ısterım ama s400 gıbı degıl bu sıstemler ucaklar cok farklı rusya kendı yazılımlarımızı ucaga entekre etmemıze ızın verırse su 57 olsun lakın ı da f35 gıbı sorunları tamamen cozulmus degıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR