Bob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajı

Amerikalı Senatör Bob Menedez, S-400'lerin Türkiye'ye olası yeni sevkiyatının, ABD yaptırımlarının "bir başka açık ihlali" olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2022 16:14 GÜNCELLEME 18.08.2022 16:14 DÜNYA
Bob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajı
Bob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajı

Rusya'dan, S-400 hava savunma sistemlerinin sevkiyatına ilişkin Türkiye ile ikinci anlaşmanın imzalandığına ilişkin açıklamalar yapıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı ise "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam ediyor" diyerek yaşananlara noktayı koydu.

SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değilSSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil

YAPTIRIM MESAJI: BİR BAŞKA AÇIK İHLAL OLUR

Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Senatör Bob Menendez, bir kez daha Ankara'yı hedef aldı. Menendez, Rus savunma sistemlerinin Türkiye'ye yeni sevkiyatının, ABD yaptırımlarının "bir başka açık ihlali" olacağını söyledi.

"TÜRKİYE RUSYA'YLA İŞ BİRLİĞİNİ TERK ETMELİ"

Olası yeni S-400 anlaşmasından endişe duyduğunu söyleyen Menendez, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, Rusya ile her türlü askeri iş birliğini terk etmeli" görüşünü ileri sürdü.

"Türkiye, Yunan hava sahasını ihlal ediyor" iddiasını ortaya atan aynı Amerikalı Senatör, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecini erteliyorlar" dedi.

Ankara'nın "yolunu değiştirmesi gerektiğini" savunan Menendez ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi ve tahıl koridoru anlaşmasındaki öncülüğünü göz ardı ettiği Türkiye'nin, "yapıcı ortak olacağını umduğunu" anlattı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 252 TÜMÜ
  • Ferit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sizde müttefik gibi davranın
    Cevapla
  • Constantin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusum. Aferin Türkler! ABD herkese bir tasma takmaya ve onları istediği gibi manipüle etmeye çalışıyor. Türkiye'nin güçlü ordusuyla Ortadoğu'nun en güçlü devleti olduğunu anlıyorlar. ABD Türkiye'den korkuyor. Ruslar, Türklerle dost olmasalar da, Türklerin politikası, ABD'nin bu aldatıcı ve kurnaz alçaklarının aksine, hiçbir yalan olmadan yeterli ve anlaşılır olmaktan daha fazlasıdır.
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Yunanistan a hindistana rum a da uygulayacak mısın pardon onlar müslüman değil dimi yap ulan elimizden geleni yapın şurada kaç yıl ömrünüz kaldı abd olarak
    Cevapla
  • STemCar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak senatör burası Türkiye Şırınga ile kan alırlar haberin olmaz ayık ol
    Cevapla
  • Şinasi Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'da çok daha fazla Rus silahı var.Onlar ABD için hiç sorun olmuyor.Hindistan S-400 alınca yaptırım muafiyeti alıyor.Kısacası tek dertleri Türkiye. Onlara göre Türkiye ne şekilde olursa olsun kontrol edilmesi gereken bir ülke.Yunanistan'a devasa askeri yığınağın sebebi de çok açık şekilde bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR