Bob Menendez: Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı

Amerikan siyasetinin önde gelen senatörlerinden Bob Menendez, Türkiye karşıtı bir açıklama daha yaptı. Ankara'nın koşulları yerine getirmeden F-16 almasına onay vermeyeceğini söyleyen Menendez, "Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2022 09:55 GÜNCELLEME 22.08.2022 12:31 DÜNYA
Bob Menendez: Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı
Bob Menendez: Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Senatör Bob Menendez, Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuştu.

Bob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajıBob Menendez'den Türkiye'ye S-400 üzerinden yaptırım mesajı

SSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değilSSB'den S-400 açıklaması: Haberler doğru değil

Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını desteklemiyorumBob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını desteklemiyorum

Hem Yunan hem de Ermeni lobisiyle yakın bağı olan ve geçmişte de Türkiye'yi sık sık eleştiren Menendez, geçen hafta gündeme gelen ancak Türkiye tarafından yalanlanan haber üzerinden açıklama yaparak, Rusya'dan ikinci parti S-400 satın alınmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi:

"Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemini daha fazla satın almayı düşündüğüne dair haberler konusunda derin endişe duyuyorum. Yunanistan hava sahasının ihlalleri ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ertelenmesi... Türkiye'nin rotasını değiştireceğini ve bölgedeki savunma ittifakına karşı sorumluluklarını yerine getireceğini umuyorum. O zamana kadar Amerikan F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışını destekleyemem."

"NATO MÜTTEFİKİ GİBİ DAVRANMALI"

Türkiye'nin NATO müttefiki gibi davranması gerektiğini dile getiren Menendez, "Erdoğan yönetimi altında Türkiye'nin gidişatını görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin demokratik süreci önemli ölçüde eridi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Türkiye hükümetinin NATO'ya bağlılığını ve ortak değer ve prensiplerini gösterme fırsatı bulunuyor" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 197 TÜMÜ
  • YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferin bu Bob Menendez oğlana, söylediği NATO müttefiklik ilkelerine aynen katılıyorum, NATO ya üye her ülke diğer bir NATO üyesi müttefike karşı müttefiklik ruhuna uygun davranmalıdır. Ancak bu kerata oğlanın söyledikleri Türkiye'yi değil ABD yi tarif etmektedir. Zira ABD, NATO da müttefik olduğu Türkiye'ye karşı terör örgütleri ile iş tutmaktadır. ABD bu tavrını bırakıp, müttefik gibi davranmalıdır. Çünkü Türkiye zaten hiç bir terör örgütü ile iş tutmamaktadır.
    Cevapla
  • EULER 1 yıl önce Şikayet Et
    sen önce Türkiye'ye bir nato müttefiki gibi davranmayı öğren
    Cevapla
  • AYYILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce siz NATO ya laik olun, sen neyin kafasını yaşıyorsun çakal!
    Cevapla
  • Koko 1 yıl önce Şikayet Et
    Deyyus la bunlar...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah göstermesin chpkk iktidara gelse,onlar için demokratik oluruz,Erdoğan rahatsız ediyor çünkü herşeye evet demiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR