Cihat Yaycı: Yunanistan sefer hazırlığı yapıyor

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, adalara ABD silahlarını yığan Yunanistan'ın sefer hazırlığında olduğunu söyleyerek, "Çok net bir şekilde o gözüküyor. 2017’den itibaren süreç işliyor aslında" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2022 11:45 GÜNCELLEME 26.09.2022 12:58 DÜNYA
Cihat Yaycı: Yunanistan sefer hazırlığı yapıyor
Cihat Yaycı: Yunanistan sefer hazırlığı yapıyor

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasını değerlendirdi.

Yunanistan, Adalara ABD silahı sevk ettiYunanistan, Adalara ABD silahı sevk etti

Uzmanlar: Silahlandırılan adalar Türkiye'ye iade edilmeliUzmanlar: Silahlandırılan adalar Türkiye'ye iade edilmeli

TV100'de yayımlanan "Şimdi Konuşalım" adlı programa katılan Yaycı, "Midilli ve Sisam adasına getirilen harp araçlarının bir özelliği de şudur: ABD hibe etmiştir bunları. ABD 2021 tatbikatı nedeniyle getirdiği binlerce zırhlı taşıyıcı, tanklar, helikopterler bir örtü haline Yunanistan'a getirilmiştir. Askeriyede birliklerinizi ve malzemelerinizi sefer görev yerlerine sevk edeceksiniz bunu tatbikat görüntüsü altında yaparsınız. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur" şeklinde konuştu.

"YUNANİSTAN'IN SEFER HAZIRLIĞI VAR" MESAJI

Yaycı, programın moderatörü Hande Aydemir'in "Bir sefer hazırlığı mı var?" sorusuna ise, "Öyle görünüyor. Çok net bir şekilde o gözüküyor. 2017'den itibaren süreç işliyor aslında" diyerek yanıt verdi.

Yaycı, "TBMM'nin 1995 deklarasyonu var. Savaş, çatışma, askeri güç kullanımına gerek kalmadan diplomasi ve hukuku sonuna kadar kullanalım. Tüm vatanperver partiler hemen TBMM'de 1995 deklarasyonunu tekrar etmelidir" ifadelerine yer verdi.

NOT: 1995 deklarasyonunda, Yunanistan'ın Ege'deki karasularını 12 mile çıkarma olasılığı "savaş sebebi" olarak sayılşmıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle bugün dehşetle hayretle okudğum haberde Yunanistan eski cumhurbaşkanı ülkemizde katliam yaşatacaklarını ifade etmiş bulunmaktadır seviyesizce alçakça tehditi kesinlikle kabul etmeyiz sineye çekmeyiz ciddi bir tehdit gelinen süreç ülkemizin milletimizin devletimizin güvenliğini tehdit eden Yunaistanın ciddi bir tehdit pozisyonuna ulaşmasını gözlerönüne seriyor şuana kadar sabırla davranıldı işgale adım adım hazırlık safhaları yakınen izleniyordur son tehdit ifadeler niyetlerini açıkça yansıtan türden ülkemiz güvenliği bütünlüğüne yönelik tehlikearzediyor gözlerönünde. sürecin gidişatına göre harekete geçmemiz muhtemel artık ihtimalde değil o konumdayız düşüncesindeyim.
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    allahım müslümanlara yardım et.işimiz zor.dışarıda düşman.içerde hainler.pusuda
    Cevapla
  • E. M 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi abd dahil karada diz cokturmek mumkun degildir. Ancak savas hava ve deniz gibi gorunuyor Turkiyenin 2 eksigi var bir, 4++ nesil savas ucagi iki , orta uzun fuze sistemleri, acil olan savas ucagidir,
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Farketmez Biz zaten Hazırız..
    Cevapla
  • MK4477 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir noktadan sonra önünü-arkasını düşünmemek lazım bu işlerin,biz diplomasi dedikçe adamlar hazırlık yapıyor,bir zaafiyet anımızda tepemize çullanır bunlar,o yüzden ilk vuran darmadağın eden biz olalım dünya ne derse desin ne yaparsa yapsın,çok çok hepimiz vatan için ölürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR