İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!

İsveç'te, bölücü terör örgütü PKK/YPG destekçileri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi üzerinden yeni bir provokasyona girişti. Bu kez Başkan Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklanın başını ipte sallandırdılar.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2023 19:56 GÜNCELLEME 21.01.2023 21:33 DÜNYA
İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!
İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan gösteri düzenledi.

Başkent Stockholm'de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptalini istedi.

Terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü destekçilerinin, Başkan Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklanın başını ipte sallandırdıkları, Erdoğan'a benzetilen bir diğer kuklanın eline de terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçası tutturdukları görüldü.

Polis eşliğinde gösteri yapan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Medbargare Platsen bölgesine kadar yürüdü.

BAŞKAN ERDOĞAN'A BENZETİLEN MAKETİ AYAKLARINDAN ASMIŞLARDI

Başkent Stockholm'de 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış ve görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

PKK'nın rezil hareketi sonrası İsveç'ten Türkiye açıklamasıPKK'nın rezil hareketi sonrası İsveç'ten Türkiye açıklaması

İSVEÇ'TE ÖRGÜTLENEN PKK/YPG'NİN İLK PROVOKASYONU

ABD kontrolündeki bölücü terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan tehditler savrulduğu görülmüştü.

Bunun üzerine İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınanmıştı.

Başkan Erdoğan da "(İsveç) Caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD'nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." açıklamasını yapmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÜÇLÜ AHİTNAME TAAHHÜDÜNÜN AÇIK İHLALİDİR

Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te PKK iltisaklı gruplarca düzenlenen provokasyon hakkında açıklama yaptı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklama söyle:

"İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz.

Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir.

Üçlü Ahitname’deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmek iki ayrı husustur. İsveç’ten, Üçlü Ahitname’deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklamaİsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kur'an yakma izni veren İsveç'e sert tepki!Bakan Çavuşoğlu'ndan Kur'an yakma izni veren İsveç'e sert tepki!

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 231 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu pekekeye ne oldu? Bir ara yol kesiyordu, adam kaçırıyordu. İhalar tepesinde uçtukça etek giyip hepsi isveçe kaçtı heralde? Abileri de kurtaramadı bunları suriyede ırakta falan? Kuyruk acısı var bunlarda? Şimdide Allah'a savaş açıyorlar gerizekalılar.
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii akan suları kesildi eroin esrar uyuşturucu ticareti yapamıyorlar Her şeyin bir sonu var
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    natodan türkiye ayrılsın bakın bunlar nasıl değişiyor.onlar natoya girsin siz natodan çıkın bizim natoya birleşmiş milletlere ihtiaycımız yok.türk ve islam birliği kurun bakın o zaman dünya nasıl değişiyor .rusya isveç e girdiğinde bunlar köpek gibi gelip REİSE yalvarmazsa ben adam değilim.
    Cevapla
  • Fatih Fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    İsviçre bir ülke değil, pekaka orada değil, bizati pkakanın öz yurdu. Orada bulunanlar bir avuç isviçreli. Düğmeye basmışlar ya Erdoğan üstünden yada İslamiyet üzerinden allem kullem yapıyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş38 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke ile halen müzakere ediyorsanız bunlara NATO için hayır demezseniz biz size sandıkda deriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR