İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2023 17:51 GÜNCELLEME 22.01.2023 10:03 SİYASET
İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama
İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama

İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan, Türk Büyükelçiliği önünde Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür de açtı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te yaşanan bu skandal olayın ardından sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

İsveç, bugün insanlık suçu olan alçakça bir eyleme izin vermiştir. Bu bir ifade hürriyeti değildir; tüm insani değerlere karşı düşmanca bir yaklaşımdır. 

İsveç makamları insanlığa karşı suç olan bir eylemin parçası olmuştur.

Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi tüm dinlere ve inanç hürriyetine karşı bir tehdittir. İsveç, insanlığın en önemli değerlerinin tehdit edilmesini teşvik etmiştir.

Irkçı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı: Türkiye'den jet açıklamaIrkçı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı: Türkiye'den jet açıklama

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kur'an yakma izni veren İsveç'e sert tepki!Bakan Çavuşoğlu'ndan Kur'an yakma izni veren İsveç'e sert tepki!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 223 TÜMÜ
  • ibrahimm sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    kutsal kitabımız kur'ana alçakça saldırıyı şiddetle protesto ediyorum. kınıyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım, İslam'a ve Kur'an'a hakaret eden bu zihniyeti iflah eyle, iflah olmuyorlarsa da kahr'ı perişan eyle bu son hakaretleri olsun İnşallah
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    biz onların elçiliğinde gösteri yapsak izinsiz diye ya dağıtırlar ya da içeri alırlar. adamlar el sürmüyor kendininkilere
    Cevapla
  • İsmail Tasdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan,Eğer bunları Nata ya sokarsa yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Lololo 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet büyük başarı Ak partimiz çok büyük tepki gösterdi tamam birdaha yapmayacaklarmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR