Kuveyt'ten, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki
Kuveyt yönetimi, İsveç'te aşırı sağcı bir politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı. Uluslararası toplumdan faillerden hesap sorma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.
Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, Kuveyt haber ajansı KUNA'da yer alan açıklamasında, aşırı sağcı bir politikacının İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasını şiddetle kınadığını belirterek, bu tür eylemlerin Müslümanları provoke edeceği uyarısında bulundu.
"HESAP SORUN" ÇAĞRISI
Sabah, uluslararası toplumdan, bu tür kabul edilemez eylemleri durdurma, her türlü nefret ve aşırıcılığın önüne geçme ve bunların faillerinden hesap sorma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.
Sabah ayrıca, "siyaset ile dini birbirinden ayırma, halklar arasında diyalog, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşama değerlerini yayma ve tüm ilahi dinlere yönelik her türlü hakareti önleme" çağrısında bulundu.
Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.
İsveç'te PKK/YPG destekçileri, yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!
İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı sonrası AK Parti'den açıklama
Irkçı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı: Türkiye'den jet açıklama
-
Gurbetten 3 yıl önce Şikayet EtKuveyt'ten beklenen sadece Petrol vermiyoruz demesi yeter....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Kamil 3 yıl önce Şikayet EtRusya ,soğuk ve sinsice diyor , NATO'ya girsinler , silahlanmazlarsa dokunmayacağını söylüyor . Lakin , içinden Hele İsveç , hele bi gir NATO'ya bak sana neler edeceğim diyor .Beğen Toplam 4 beğeni