Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde ilk kez savaş harici bildiri yayınladı: Hacda bizi unutmayın

Ümmetin kalbi Kabe'de hac yapan müminlerle, gönlü Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için mücadele veren mücahidlerle. Milyonlarca müslümanın Arafat buluşması gerçekleştirdiği gün, Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'den duygulandıran bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2024 12:48 GÜNCELLEME 15.06.2024 13:05 DÜNYA
Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde ilk kez savaş harici bildiri yayınladı: Hacda bizi unutmayın
Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde ilk kez savaş harici bildiri yayınladı: Hacda bizi unutmayın
  • HABER7

Hacı adaylarının mahşerin provası olarak nitelendirilen Arafat buluşmasını gerçekleştirdiği gün anlamlı bir açıklama geldi.

Kassam Tugayları Askerî Sözcüsü Ebu Ubeyde, ilk kez Gazze savaşının haricinde bir hususta bildiri yayınladı.

Ebu Ubeyde kimdir? Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde'nin hayatı hakkındaki bilgiler...Ebu Ubeyde kimdir? Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde'nin hayatı hakkındaki bilgiler...

Filistin'in Gazze Şeridi'nde 253 gündür İsrail'in terör saldırılarına direnen Kassam Tugayları'nın Askerî Sözcüsü Ebu Ubeyde, hacı adaylarının Gazze'yi unutmaması gerektiğini vurguladı. Ebu Ubeyde, hacı adaylarının hac farizasını ifa ederken kendilerinin de cihad farizasını yerine getirdiklerini kaydetti.

Ebu Ubeyde, Kabe gibi bir diğer kutsal mabed olan Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için mücadele ettiklerini hatırlattı.

Gazze'de buruk hazırlık: Bayram geleneklerini yaşatmaya çalışıyorlarGazze'de buruk hazırlık: Bayram geleneklerini yaşatmaya çalışıyorlar

Aksa Tufanı savaşının sembolü Ebu Ubeyde'nin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

 Allah'ın Beyt-i Haram'ına giden hacıları, kutsal mekânlarda ve Hac ibadetlerinde samimi dualarıyla Gazze ve Filistin'deki kardeşlerini hatırlamaya, bu büyük ve mübarek zamanlarda Gazze'yi, sabırlı halkını ve Mücahidlerini hatırlamalarına çağırıyoruz.

Rahman'ın misafirleri hac farizasını yerine getirirken, biz de İslam ümmeti adına Allah'ın düşmanları olan işgalci zorbalara karşı cihad farizasını yerine getiriyoruz.

"Aksa Tufanı" üçüncü kutsal mabedimiz için başlatıldı ve hac ibadetleri, iki milyar Müslüman ümmetine düşmanımızla olan mücadelemizin gerçekliğini hatırlatmak için bir fırsattır; zira düşmanımız her gün Peygamberimizin İsra ve Mirac yaptığı yeri ihlal ediyor, orada bozgunculuk yapıyor mirasına zarar veriyor, orayı tahrip ediyor ve Yahudileştiriyor...

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Selam olsun Kahraman ubeydemiz ve kahraman mücahitlerimize .Rabbim sizleri şanlı zaferleriyle muzaffer eylesin .
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Helal olsun size rabbim sizinle beraber bizimde savaşmamızı nasip etsin kafir ile.
    Cevapla
  • Hamid 2 gün önce Şikayet Et
    Rabbim size sabir yağdirsin sevgili kardeşlerim,güç ve zafer nasip etsin size yüce Allah.Rabbim senin gücün herşeyi kuşatir,sana güveniyoruz,kardeşlerimizin senden başka kimsesi yok...
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    selam olsun islamin askerlerine
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Sizlere ulaşamasakta kalbimiz sizlerle ey gazzenin ve bu dinin yiğitleri. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR