Gazze’de İsrail tankını sıkıştıran mücahidlerden ilginç diyalog: Allah aşkına bana bırak!

Gazze direnişinin 32. haftasında İsrail'e ortak operasyon düzenleyen Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri mücahidlerinin ölümle burun buruna geldikleri tehlikeli operasyonu gerçekleştirebilmek için kurdukları diyalog dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2024 10:13 GÜNCELLEME 22.05.2024 12:29 DÜNYA
Gazze’de İsrail tankını sıkıştıran mücahidlerden ilginç diyalog: Allah aşkına bana bırak!
Gazze’de İsrail tankını sıkıştıran mücahidlerden ilginç diyalog: Allah aşkına bana bırak!
  • HABER7

Filistin’in Gazze Şeridi’nde İsrail’in terör saldırılarına karşı koyan Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri sert mukavemetini sürdürüyor. Aksa Tufanı savaşının 227’nci günü geride kalırken İsrail ordusuna karşı birçok cephede ciddi operasyonlar düzenleniyor. İsrail helikopterine füze ateşleyen, işgalci subayı keskin nişancı atışıyla vuran, tankları sıfır mesafeden havaya uçuran mücahidler, düşman askerleri ve araçlarıyla çatıştığı anları saniye saniye kayda alıp dünya kamuoyuna servis etmeyi sürdürüyor.

Direnişe öncülük eden Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları, dün gerçekleştirdiği operasyonların görüntülerini 5 farklı video ile yayınladı.

SAVAŞÇI CESARETİ BÖYLE OLUR

İşgalci İsrail askerleri ileri teknolojik silah ekipmanlarına sahip olmalarına rağmen Gazze'de tanktan çıkmayıp binalarda saklanırken, Filistinli direnişçiler mütevazi savaş aletleriyle hemen her gün büyük bir cesaret örneği sergiliyor.

Kassam Tugayları’nın, Kudüs Seriyyeleri ile birlikte Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye kampında anti-zırh roketi ve fedai eylem bombası ile İsrail tankını hedef alan ortak operasyonunun görüntülerinde ilginç diyaloglar yer aldı. İşgalci İsrail ordusuna ait Merkava tankını hedef alan mücahidler, eylemi kimin gerçekleştireceğine dair ikna konuşması gerçekleştirdi.

İsrail tankına sıfır mesafeden yaklaşıp çıplak elle bomba yerleştirdikten sonra süratle bölgeden ayrılmayı gerektiren çok tehlikeli mukavemet için öne atılan iki mücahid, eylemi düzenlemek için birbirini ikna etmeye çalıştı.

20 Mayıs’ta yayınlanan video kaydında, Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri mensubu iki mücahid arasında geçen diyalog, görüntülere şöyle yansıdı:

- Bırak, bırak

- Bu benim.

- Allah aşkına onu bırak

- Hayır Allah aşkına!

- Allah için onu bırak...

İşte o anlar:

___________

HAMAS'IN BÜTÜN TABURLARI AYAKTA

Knesset üyesi ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyesi Amit Halevi, 103FM’e verdiği röportajda 7 aydan fazla süre geçmesine rağmen Hamas taburlarının Gazze’de büyük oranda etkin olduğunu söylemişti.

İsrail’den bir Hamas itirafı daha: Bütün taburları aktif!İsrail’den bir Hamas itirafı daha: Bütün taburları aktif!

Gazze Şeridi'nde soykırımcı İsrail ordusuna yönelik son günlerde gerçekleştirilen operasyonlardan bazıları şöyle kayıtlara geçti:

♦♦

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Adıyamanlı 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah aslanları
    Cevapla
  • adem36 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim zaferinizi yakın eylesin "inna fetehnaleke fethen mubina"
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir iman Allah'ım. Şahadet şerbetini içmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Dünyada akıl ve kalpleri Siyonizm tarafında işgal edilmemiş tek milletin Filistin olduğunu gösteriyorlar.
    Cevapla
  • Abdullah Gökmen 1 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi Sen yardım et Kassam tugaylarına amin amin amiiinnn
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    zafer mü'minlerindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR