Askeri stratejistlerde 'Kassam' şaşkınlığı: Hayal gücünün ötesinde!

Gazze Şeridi’nde 123 gündür Kassam Tugayları'nın öncülüğündeki direniş güçlerinin işgalci İsrail’e karşı koyduğu mücadele dünyanın dikkatini çekerken, destansı direnişe askeri stratejistlerden ilginç değerlendirmeler geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2024 00:01 GÜNCELLEME 07.02.2024 19:51 DÜNYA
Askeri stratejistlerde 'Kassam' şaşkınlığı: Hayal gücünün ötesinde!
Askeri stratejistlerde 'Kassam' şaşkınlığı: Hayal gücünün ötesinde!
  • HABER7

Kassam Tugayları’nın dün yayınladığı savaş görüntüleri konuşulmaya devam ediyor.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde İsrail tankına kurulan pusuya ilişkin görüntüleri yayınlayan Kassam Tugayları, tuzaklama sonrası tankı havaya uçuran çifte patlamayı kare kare paylaşmıştı. Videoda, hem yakın mesafeden, hem de küçücük bir kapı aralığından yaptığı atışla milyon dolarlık Merkava tankını imha etmeyi başaran Kassam askeri ise iman kuvvetinin tezahürünü oluşturmuştu.

ASKERİ OKULLARDAN MEZUN OLMASALAR BİLE...

Ürdün Silahlı Kuvvetlerinden emekli Tümgeneral- Askeri Stratejist Fayez Al-Duwari Kassam Tugayları'na dair yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi:

“Han Yunus'taki Kassam’ın pususu gerçekten tabii (doğal) değil. Olayı gerçekleşmeden önce tahmin etme yeteneğini ve yüksek beceriyi gösteriyor. Bu, El Kassam Tugayları'nın Han Yunus'ta yürüttüğü ‘kemik kıran bir savaş’ niteliğinde.

Direnişçiler askeri okullardan mezun olmasalar bile, direnişin bugüne kadar ortaya koyduğu şey, ister bireysel, ister grup performansı, ister savaş yönetimi olsun, hayal gücünün ve tanımlamanın ötesindedir.”

Kassam Tugayları'nın yer altı tünellerindeki başarılı direnişini yansıtan bir yapay zeka görseli.

İSRAİL’E “MEDYA SAVAŞI” DERSİ

Kassam direnişçilerinin harp taktiklerinin savaş dersi olarak okutulması gerektiğini vurgulayan stratejist Duwari, şöyle devam etti:

“İşgal ordusunun, medya savaşının nasıl yönetileceğini öğrenmek için bir yıl boyunca El Kassam Tugayları nezdinde askeri kurslara gitmesi gerekiyor. Secde eden direnişçiye düzenlenen suikast ve bir grup askerin yaralandığı çatışmanın video klibi dışında sunulan her şey gerçeği yansıtmayan çarpıtılmış filmlerden oluşuyor.”

BU DİRENİŞ BİR ZAFER

4 aydır yüksek teknolojili silahlarla donatılmış İsrail ordusuna karşı yüksek kıvamda direnen Kassam savaşçılarının şimdiden zafer elde ettiğini belirten Duwari, sözlerini şöyle tamamladı:

“Arap ülkelerini şaşkına çeviren bu ordu, Gazze'de savaşçılarla savaşı henüz çözemedi. İki taraf arasındaki bu savaşın kriterlerine göre, güç, teçhizat, teknoloji farkı ve işgale verilen askeri desteğin devam etmesi göz önüne alındığında, ayakta kalan direniş gerçekten bir zaferdir.’’

İşte Kassam Tugayları'nın İsrail ordusuna yönelik başarılı operasyonlarından bazıları:

Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna yine aynı tarife!Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna yine aynı tarife!

Kameraya son bakış! İsrail askerini böyle vurdular Kameraya son bakış! İsrail askerini böyle vurdular

İsrail askeri Gazze'de silah sesini duyunca röportajı bırakıp kaçtıİsrail askeri Gazze'de silah sesini duyunca röportajı bırakıp kaçtı

Kassam Tugayları tek atışta 10 İsrail askerini vurduğu anları paylaştıKassam Tugayları tek atışta 10 İsrail askerini vurduğu anları paylaştı

  •  


  •  
KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 131 TÜMÜ
  • Zeki 3 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun İnşallah.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Dualarımız sizinle kahramanlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail medyasında çıkan haberlere göre son iki yılda turkiyeden giriş yapan 13bin kişiden 10bini İsrailden çıkış yapmamış.nerdeler acaba?
    Cevapla
  • Kızgın Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlara karşı savaşmak için giden bu Yahudilerden dönenler cinayetten içeri atılsın,dönmeyenler vatandaşlıktan çıkarılsın.
    Cevapla
  • Cavit 3 ay önce Şikayet Et
    Enflasyonu düşük, refah seviyesi yüksek bir yerde yaşamaya karar vermiş olabilirler.
    Cevapla
  • MSA 3 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İtrail ve yandaşlarının üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • Haydar hko 3 ay önce Şikayet Et
    Bugün ırakta suriyede Yemen'de ürdünde batıya kan kusturan irandır senin reisin değil geri zekalı mezhep manyakları gözlerini açta gerçekleri gör kim nerde duruyor onları bari gör gör ey kör gör
    Cevapla
  • Alpaslan 3 ay önce Şikayet Et
    Oha o saydığın ülkelerde müslümanlara kan kısturan irandır
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    şia israiloğullarının islamın içine soktuğu fitne olup Islamiyetde ruhbaniyet din adamı sınıfı olmayıp mesaj insanadır.Zamanında Aliye hüseyine söz verip yarıyolda bırakan şia şimdide filistinli masumlar çocuk bebek demeden aç susuz bırakılıp katledilirken, iran aparatı lübnan ve suriyenin filistinlilere sınırı olduğu halde destekliyor gb.görünmekte sadece laf üretmekte.
    Cevapla
  • Zeki 3 ay önce Şikayet Et
    Hataen beğeni tıkladım! İran ha; tarih boyunca hiç bir gayri müslim ile savasmamiş, simdimi savaşıyor?!!
    Cevapla
  • Mücahid 3 ay önce Şikayet Et
    İran mı her halde sen hayal dünyasında yaşıyorsun.İran her zaman ABD ve İsrail'e,batıya hizmet etmiş hep müslümanların aleyhine işler yapmıştır.
    Cevapla
  • Halil 3 ay önce Şikayet Et
    İranami saldirsinlar yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR