81 ilin barosu 'Ulusal mevzuatımızın gereği' diyerek İsrail çağrısı yaptı

Türkiye'de tüm illerin baroları katliamcı İsrail için "TCK m:13/3 gereğince söz konusu bu suçları işleyen fail ve faillerin Türkiye'de yargılanmaları için Adalet Bakanımıza talepte bulunması çağrısında da bulunuyoruz." açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 13:50 GÜNCELLEME 28.05.2024 14:51 GÜNCEL
81 ilin barosu 'Ulusal mevzuatımızın gereği' diyerek İsrail çağrısı yaptı
81 ilin barosu 'Ulusal mevzuatımızın gereği' diyerek İsrail çağrısı yaptı

Refah'ta yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinliyi katleden İsrail'e Türkiye'den tepkiler gelemeye devam ediyor.

Türkiye Barolar Birliğinden (TBB), İsrail'in, Refah kentinde aralarında çocukların da bulunduğu yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı kampa saldırısına ilişkin, "Uluslararası kurum ve kuruluşların bu vahşeti durduramaması, dünya tarihine büyük bir utanç olarak geçecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

TBB'den yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarına bir yenisini ekleyen İsrail'in, daha önce yerinden ettiği insanların kaldığı çadır kente yönelik saldırısının, insanlığa saldırı anlamını taşıdığı belirtildi.

Baroların "Katliama sessiz kalmak katliama ortak olmaktır" başlıklı ortak açıklaması şöyle:

"İsrail savaş uçakları tarafından 26 Mayıs tarihinde Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş; çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirilen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 45'ten fazla Filistinli yaşamını yitirirken; onlarca Filistinli ise yaralanmıştır.

Daha 3 gün önce Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in; Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini durdurması gerektiğine hükmetmesine karşın; İsrail'in Refah'ta sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliam göstermektedir ki; İsrail devleti ne insani bir değeri ne de uluslararası hukuku tanımaktadır.

"ÇOK AÇIK DEVLET TERÖRÜ UYGULANDI"

Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail'e karşı alınan kararlardan ilki "Gazze'deki Filistinli grubun kısmen ya da tamamen fiziksel olarak yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına neden olabilecek askeri saldırıların ve Refah vilayetindeki diğer eylemlerin derhal durdurulması" şeklinde iken; İsrail'in Uluslararası Adalet Divanının karalarını yok sayan saldırısı İsrail devletinin; çok açık devlet terörü uyguladığını göstermektedir.

Maduro'dan Refah tepkisi: Netanyahu bu çağın Herodes'idirMaduro'dan Refah tepkisi: Netanyahu bu çağın Herodes'idir

Kanada'dan 'İsrail' açıklaması: Desteklemiyoruz!Kanada'dan 'İsrail' açıklaması: Desteklemiyoruz!

Beyaz Saray'dan ilk açıklama: Görüntüler içler acısıBeyaz Saray'dan ilk açıklama: Görüntüler içler acısı

İnsan haklarından, demokrasiden, yaşam hakkının kutsallığından söz eden ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İsrail'e karşı en sert tepki vermeye, İsrail'in hukuk dışı saldırı ve katliamlarının sonlanması için harekete geçmeye çağırıyoruz.

"HER ÜLKE HER ULUSLARARASI KURULUŞ HER İNSAN DA BU ADALETSİZLİKTEN SORUMLU"

Bilinmelidir ki "hiçbir şey yapılmayarak, sessiz kalınarak da adaletsizliğe ortak olunabilir." İsrail'in aylardan beri Gazze başta olmak üzere Filistin kentlerine ve en son Refah'ta gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırı karşısında sessiz kalan her ülke her uluslararası kuruluş her insan da bu adaletsizlikten sorumludur.

Bu zulme sessiz kalanlar tarih ve hukuk önünde mutlaka suç ortağı olarak anılacak ve tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.

"FAİL VE FAILLERİN TÜRKİYE'DE YARGILANMALARI İÇİN ADALET BAKANIMIZA TALEPTE BULUNMASI ÇAĞRISINDA DA BULUNUYORUZ"

İsrail devleti tüm dünyanın gözü önünde Uluslararası mevzuat ile TCK m:76 ve 77.maddelerinde de düzenlendiği gibi Soykırım ve İnsanlığa karşı suçları işlemiş ve işlemeye devam etmektedir. Bu nedenlerle TCK m:13/3 gereğince söz konusu bu suçları işleyen fail ve faillerin Türkiye'de yargılanmaları için Adalet Bakanımıza talepte bulunması çağrısında da bulunuyoruz, zira bu çağrımız uluslararası mevzuat kadar ulusal mevzuatın da bir gereğidir.

"İNSANLIK DIŞI KATLİAMI EN SERT ŞEKLIYLE KINIYORUZ"

Bizler aşağıda imzası bulunan Barolar olarak; İsrail'in Refah'ta sivil halka yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı en sert şekliyle kınıyor; yaşam hakkından, hukuktan yana olan herkesi, her ülkeyi İsrail'in barbarca saldırılarını önlemeye ve Filistin halkıyla yan yana olmaya davet ediyoruz."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Vatandaş ! 1 ay önce Şikayet Et
    İçeri ATIP burada besleyelim diyor BAROLAR ! ARABİSTAN kanunlarına göre YARGILANMALI ve ASILMALI !
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devletimizin Filistin için bir şeyler yaptığını düşünüyorum ama DAHA FAZLASI ŞART!
    Cevapla
  • Türkiye 1 ay önce Şikayet Et
    Yuh olsun Netenyahu Sana ve Yuhlar olsun Sizlere Savaş Kabinesi! Ayrıca Bu kadar KATLEDİLMİŞ ve YARALANMIŞ YAŞLI, Kadın ve ÇOCUKLARIN TÜKÜRÜKLERİnde BOĞULASINIZ. Tuüü YÜzünüze İnsanlıktan Yoksunlar; Esfele safilinler.
    Cevapla
  • deli 1 ay önce Şikayet Et
    siz ancak türkiyeyi yargilatirsiniz
    Cevapla
  • Muratty 1 ay önce Şikayet Et
    Bu dünya ademoğlu insana aittir. İnsan soyundan gelmeyen şeytanın sulbü insan benzeri ne kadar yaratık varsa geldikleri yere gönderilmeli, insanlık bunlardan kurtarılmali. Bunlar her görüldüğü yerde yüzüne tükürülmeli sokağa çıkamaz hale getirilmeli. Dünya insanlara aittir. Dünyamızdan def edip gönderilmeli. Artık yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR