Bir dersten kalınca belge alınır mı? Takdir-teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu hesaplama

Yarıyıl tatili için beklenen tarih yaklaştı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci dönemi tamamlamaya gün sayarken karne notu hesaplama işlemleri başladı. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi almak için ortalamalarını hesaplıyor. Peki bir dersten kalınca belge alınır mı? Takdir-teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu hesaplama...

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2023 16:55 GÜNCELLEME 18.01.2023 16:55 EĞİTİM ÖĞRETİM
Bir dersten kalınca belge alınır mı? Takdir-teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu hesaplama
Bir dersten kalınca belge alınır mı? Takdir-teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu hesaplama

15 tatile sayılı gün kala öğrencileri tatlı bir telaş kapladı. Binlerce öğrenci karne alacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23 Ocak-3 Şubat tarihlerinde sömestr tatili yapacak. Birinci dönemin sonuna gelirken karne hesaplamaları yapmaya başlayan öğrenciler bir dersten kalınca belge alınıp alınmadığını da sorguluyor. Peki bir dersten kalınca belge alınır mı? Takdir-teşekkür belgesi nasıl alınır? Karne notu hesaplama...

BİR DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI?

Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalındığında o ders için başarısız olunuyor. Bir dersten ortalama altında kalındığında ise takdir ya da teşekkür belgesi alınamıyor.

TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL ALINIR?

Tüm dersleri başarılı olan, özürsüz devamsızlık süresi olan 5 günü geçmeyen ve dönem ortalaması 70,00 ve üzeri olan ve davranış puanı 100 olan öğrenciler belge almaya hak kazanır.

  • 70,00-84,99 arası ortalaması olanlar teşekkür belgesi

  • 85,00 ve üzeri ortalaması bulunanlar takdir belgesi

  • Ortaöğretim süresi boyunca en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir alanlar ise üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

KARNE NOTU HESAPLAMA

Derslerden alınan notları hesaplarken yazılı puanları toplanıp yazılı sayısına bölünmesiyle not ortalaması elde edilir. Tüm dersler için aynı işlem yapıldıktan sonra ders başına çıkan not ortalamasının hepsi toplanır. Daha sonra çıkan sonucu o dönem kaç ders alındıysa o sayıya böler. Böylelikle öğrenci karne notu ortalaması bulunmuş olunur.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR