YÖKDİL başvuruları başladı! YÖKDİL 1 başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

YÖKDİL başvuruları başladı. YÖKDİL 1 geç başvuru için ÖSYM üzerinden açıklama yapıldı. Binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı 2023 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 1 başvuru işlemleri yapılıyor. Peki YÖKDİL 1 başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2023 YÖKDİL başvuru tarihleri ne?

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2023 15:43 GÜNCELLEME 03.03.2023 15:43 EĞİTİM ÖĞRETİM
YÖKDİL başvuruları başladı! YÖKDİL 1 başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar?
YÖKDİL başvuruları başladı! YÖKDİL 1 başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

YÖKDİL 1 geç başvuru alınması ve sınav merkezi tercihlerinin güncellenmesi işlemleri yapılmaya başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre YÖKDİL geç başvuru alımları yapılıyor. Peki YÖKDİL 1 başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2023 YÖKDİL başvuru tarihleri ne?

YÖKDİL BAŞVURU TARİHLERİ NE?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2023 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 1 başvuruları alınıyor. YÖKDİL 1 geç başvuruları 2-6 Mart 2023 saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

YÖKDİL 1 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti belirlendi. Buna göre YÖKDİL geç başvuru ücreti 277,50 TL olarak ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden yatırılmaktadır. Adaylar ücreti yatırmak için https://odeme.osym.gov.tr/ adresine giriş yapmalıdır.

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 6 Mart 2023 mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr)  ve Mobil Uygulamasından gerçekleştirmelidir.

YÖKDİL BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖSYM SINAV MERKEZİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, "ÖSYM Yönetim Kurulunun kararıyla, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde 2023-YÖKDİL/1sınavı yapılmayacaktır. 2023-YÖKDİL/1sınavına Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekmektedir.

2023-YÖKDİL/1sınavına başvuran tüm adaylar, 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında 6 Mart 2023 tarihi saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve Mobil Uygulamasından sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecektir. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde; sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde; sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana ilinde; sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde sınava alınacaklardır." sözleri kullanıldı.

AUZEF kayıt yenileme ne zaman bitiyor? AUZEF kayıt yenileme ücreti ne kadar?AUZEF kayıt yenileme ne zaman bitiyor? AUZEF kayıt yenileme ücreti ne kadar?

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR