Karneler Cuma günü saat kaçta verilecek? Karneler basıldı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 14 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Karne günü yaklaşırken takdir-teşekkür hesaplamalarına başlayan öğrenciler karnelerin basılıp basılmadığını merak ediyor. Peki karneler saat kaçta verilecek?

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2024 09:16 GÜNCELLEME 13.06.2024 09:24 EĞİTİM ÖĞRETİM
Karneler Cuma günü saat kaçta verilecek? Karneler basıldı mı?
Karneler Cuma günü saat kaçta verilecek? Karneler basıldı mı?

Karne günü yaklaşırken öğrenciler arasında büyük bir heyecan başladı. Öğrenciler, sene boyunca verdikleri emeğin karşılığını görecekleri ve aileleriyle paylaşacakları notları merakla bekliyorlar. Öğrencilerin alacakları takdir-teşekkür belgesi derslerindeki başarısı, not ortalaması gibi kriterlere göre belirlenir ve öğrenciye bu belge verilir. Bu belgeler öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağıdır. 

KARNELER BASILDI MI?

Karneler genellikle dağıtım gününden birkaç gün önce basılarak okullara gönderilir. Karne basım süreci, son hafta tamamlanmakta olup sistem kapatılmaktadır. Karne basımı, karnelerin verileceği güne kadar devam etse de genellikle o haftanın pazartesi ve salı günü tamamlanmaktadır. Bu yüzden karnelerin basılıp basılmadığını okulunuzdan veya öğretmenlerinizden öğrenebilirsiniz.

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Karneler genellikle sabah 09:00 ile 10:30 saatleri arasında dağıtılırken, öğlenci öğrenciler ise karnelerini 11:00 ile 12:00 saatleri arasında alabilecekler. Ancak bu saati okulun yönetimi belirler, bu yüzden doğrudan okulunuzdan bilgi almanızda fayda var.

YAZ TATİLİ NE KADAR SÜRECEK?

Bakanlık tarafından yeni yayınlanan takvimle birlikte yaz tatilinin sona ereceği tarih belli oldu. 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi genelgesine göre birinci dönem 9 Eylül 2024’te başlayacak.

14 Haziran cuma günü başlayacak yaz tatili 9 Eylül’de yeni dönemin başlamasıyla beraber sona erecek.

Öğrenciler Haziran ayında yaklaşık iki hafta, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında 1 hafta dinlenecek. Yaz tatili toplamda 86 gün sürecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR