MEB 1. sınıf 21 Eylül ders programı açıklandı! Ders ve teneffüsler kaç dakika olacak?

21 Eylül tarihine sayılı günler kala okula başlayacak 1. sınıf öğrencileri bulunan aileler gelişmeleri yakından takip ediyor. MEB anaokulu öğrencileri ve 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlayabilmeleri için etkinlik planı hazırladı. Okula gidecek öğrenciler 21 Eylül’de 1 gün uyum dersi görecek, 28 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında 2 gün uyum eğitimi verilecek. İşte MEB 1. sınıf ders programı ve teneffüs süreleri!

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 11:00 GÜNCELLEME 20.09.2020 11:01 EĞİTİM
MEB 1. sınıf  21 Eylül ders programı açıklandı! Ders ve teneffüsler kaç dakika olacak?
MEB 1. sınıf 21 Eylül ders programı açıklandı! Ders ve teneffüsler kaç dakika olacak?

Mart ayından beri kapalı olan okullarda 21 Eylül günü ders zili 1. sınıf ve anaokulu öğrencileri için çalacak. Yüz yüze eğitime,  uyum sürecini atlatabilmek ve kaynaşmak amacıyla 1. sınıf öğrencilerinden başlanacak. Okullarda öğrenciler için ilk öncelik maske, sosyal mesafe ve hijyen olacak. Temassız oyunlar ve etkinliklerle miniklerin uyum sürecini sorunsuz atlatması planlanıyor. MEB Bakanlığının yaptığı çalışmaların yanında ders saatleri ve öğrencilere uygulanacak ders programı veliler tarafından merak ediliyor. İşte MEB ders saatleri ve teneffüs dakikaları…

 

 

DERS PROGRAMI BELLİ OLDU!

Minik öğrencilerin yaşlarından dolayı salgından olumsuz yönde etkilenmemesi göz önünde bulundurularak derslere hızlı bir şekilde adapte olması hedefleniyor. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

 

 

SINIFLAR İKİ AYRI GRUBA AYRILACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kısa süre önce yaptığı açıklamada 21 Eylül’de verilmeye başlanacak yüz yüz eğitimin detaylarını açıkladı. İmkan ve şartlara göre sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması sağlanacak diyen Selçuk “ her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilecek. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.”dedi.

UYUM DERSLERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada  "Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek.” dedi. 

ÖĞRETMENLER NÖBET TUTACAK!

Pandemi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı okullarda çeşitli önlemler almaya hazırlanıyor. Sosyal mesafe, maske ve hijyen bilincinin öğrencilere aşılanması için alınan önlemler öğretmenler tarafından kontrol edilecek. 1. sınıf öğrencilerini takip eden öğretmenler birer birer nöbet görevi üstlenecek.

BAKAN AÇIKLADI “ GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrenciler, öğretmenler, personel, servis sürücülerinin sağlık durumlarının test kodlarıyla takip altına alınacağını vurgulayan Selçuk” Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri standartlar hususunda kılavuz çerçevesinde belirlenmişti. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz.”dedi. Açıklamasının devamında maske temin edileceğinin altını çizen Bakan Selçuk”  Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda bir takım kılavuzları daha önce de hazırlamıştık. Bu standartlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada” şeklinde konuştu.