Okullar önümüzdeki hafta açılıyor mu? MEB 2020 Takvim: İlkokul, ortaokul ve lise açılış tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 eğitim yılı programını açıkladı.1.sınıflar ve okul öncesi hazırlık sınıfı (anaokulu) öğrencileri 21 Eylül’de ders başı yapacaklar. Yüz yüze eğitimin başladığı tarihten itibaren 3 haftalık değerlendirme süreci olacak. Değerlendirme sonuçlarına göre İlkokul, ortaokul ve liseler için karar verilecek. Peki okullar ne zaman açılacak? MEB Bakanı Selçuk diğer kademe ve sınıfların...

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2020 15:39 GÜNCELLEME 16.09.2020 15:39 EĞİTİM
Okullar önümüzdeki hafta açılıyor mu? MEB 2020 Takvim: İlkokul, ortaokul ve lise açılış tarihi
Okullar önümüzdeki hafta açılıyor mu? MEB 2020 Takvim: İlkokul, ortaokul ve lise açılış tarihi

Eylül ayının ortalarına girdiğimiz bu dönemde salgın hastalık sebebiyle okulların ne zaman ve nasıl açılacağı aileler ve çocuklar tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı kademelendirme yöntemiyle okulların açılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül tarihinden itibaren İlkokul 1. sınıfların haftada bir gün okula gideceğini açıkladı. Okul öncesi eğitimde ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin yüz yüze eğitime katılması velilerin kararına bırakılacak. Sonraki süreçte diğer kademe ve sınıflarda eğitime başlanıp başlanılmaması kararı değerlendilerek nihai karar verilecek. Peki okullar önümüzdeki hafta açılacak mı? İşte 2020-2021 eğitim yılı İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitime başlanılması planlanan tarih…

MEB 1.sınıf öğrencileri 21 Eylül ders programı: Dersler ve teneffüs kaç dakika sürecek?

 

OKULLAR 2020-2021 EĞİTİM YILINDA NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 21 Eylül tarihinde okul öncesi eğitim alan öğrenciler ve 1. sınıf öğrencileri okula başlayacak. Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılıp katılmaması kararı velilerin inisiyatifine bırakılacak. İlkokul birinci sınıf öğrencileri 21-25 Eylül tarihleri arasında haftada bir gün, sonraki günlerde ise haftada 2 gün okula gidecek. 

 

 

Okulların açılmasında kademeli ve seyreltilmiş eğitim modelini uygulamayı düşünen Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim ile ders işlemeye devam eden diğer sınıflar için yapılan değerlendirmeler sonucunda karar verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada salgının gidişatına göre uygulanacak eğitim sisteminin şehirlere göre farklılık gösterebileceğine vurgu yapmıştı. Henüz diğer kademeler için verilen karar netleşmezken 21 Eylül tarihinden itibaren yapılacak 3 haftalık değerlendirme ve vaka sayısına göre okulların açılıp açılmaması belli olacak.

MEB 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Uzaktan eğitim 31 Ağustos tarihinde başlayacak.

Özel okullar 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.

18 Eylül’de uzaktan eğitim sona erecek.

21 Eylül tarihinde hazırlık sınıf ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak

Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan arasında yapılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasına ilişkin teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Ziya Selçuk imzasıyla gönderilen yazıda yüz yüze eğitimin nasıl ve hangi zaman diliminde verileceği paylaşıldı. İşte yüz yüze eğitimin öne çıkan detayları;

-Okulların açıldığı ilk haftada 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

-Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılması zorunlu olmayacak, veliler kendi isteği doğrultusunda öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okula gitmeyen öğrenciler için devamsızlık sayılmayacak.

- Okulun fiziki şartları da dikkate alınarak ihtiyaç duyulması halinde sosyal mesafe kuralına uygun şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapılacaktır. Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okulla gelecekleri günler, birbirinden farklı olacaktır.

-  Okul öncesi eğitimde günde 30'ar dakikalık beş etkinlik saati süreyle uyum eğitimi yapılacak.

- İlkokul birinci sınıflarda her biri 30'ar dakikalık beş saati süreyle uyum eğitimi yapılacaktır.

- Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin ilk haftasını henüz okul yaşamıyla yeni tanışacak olan okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerin uyumuna ayırdı. Covid-19 tedbirleri kapsamında kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinin tamamına yakında okulların tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladığına dikkat çekmişti. Yeni dönem öncesinde kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yana olduklaırnı ifade eden Selçuk “1 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

12 EKİM’DE TÜM KADEMELERDE OKULLARIN AÇILACAĞI İDDİASI!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerin eğitime 21 Eylül tarihinde başlanılacağı açıklandı. Bakan Ziya Selçuk diğer kademeler için kararın yapılan 3 haftalık değerlendirmenin ardından verileceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından üç haftalık değerlendirme süreci 12 Ekim tarihine denk geliyor. Bu nedenle bazı kurumların ve kişilerin yaptığı yorumlar 12 Ekim’de tüm sınıfların okula başlayacağı yönünde. Henüz diğer kademelerin okula başlayacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Özlem Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları biran önce açsınlar her sınıfın
    Cevapla
  • Nazar artunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır açılmasın
    Cevapla
  • Özlem Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ziya selcuğa buradan sesleniyorum.Lütfen 5. sınıfların da açsınlar çünkü bursluluk sınavına gireceğim ve böyle hicbisey anlayamıyorum.Nolur
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    lütfen okullarımızı açın bir sürü okulun sınavı var. 5. sınıfların bursluluk sınavı var. lütfen okullarımızı açın...
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    2 hafta sonra okullar açılacak diyorsunuz haberler de açılacak mı görüyoruz lütfen okullarımızı açın lütfen
    Cevapla
  • bıktıkbıktık 3 yıl önce Şikayet Et
    bence artık bu virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz o kadar cafe avm açtınız okulları açmadınız kendi adıma konuşayım lisedeki eğitim uzaktan olmuyor hiç bi sınıf olmuyor şu öğrencilerden sınavlarda nasıl bi başarıı bekliyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR