Bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır? 2021 İOKBS e-Okul bireysel başvuru sayfası!

Bursluluk sınavı başvuruları 8 Şubat itibariyle başladı. Ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların katılım göstereceği İOKBS sınavı 25 Nisan’da düzenlenecek. öğrencilere eğitim hayatları boyunca yapılacak maddi yardımdan yararlanmak isteyenler başvuru şartlarını merak ediyor. Peki 2021 İOKBS (bursluluk) sınavı başvurusu nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul bireysel bursluluk sınavı başvuru ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2021 09:38 GÜNCELLEME 11.02.2021 09:38 EĞİTİM
Bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır? 2021 İOKBS e-Okul bireysel başvuru sayfası!
Bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır? 2021 İOKBS e-Okul bireysel başvuru sayfası!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı başvuruları MEB tarafından alınmaya başlandı. İOKBS sınavına hazırlıklarını sürdüren adaylar bir yandan başvuruları kaçırmamak için araştırma yapıyor. İOKBS başvuruları 08-26 tarihleri arasında meb.gov.tr adresinden veya e-okul üzerinden alınacak. Sınava girilecek sınıflara göre adaylara sorulacak sorular değişkenlik gösterecek. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz dönem yapılan sınavlarda öğrencileri sadece birinci dönem konularından sorumlu tutmuştu. 2021 yılında yapılan sınavda öğrencilere tüm müfredattan soru yöneltilecek. İOKBS başvuru şartlarını yerine getiren adayların müracaatları kabul edilecek. Peki bursluluk sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? İşte MEB İOKBS e-Okul  sınav başvuru ekranı!

İOKBS SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavına katılmak isteyen öğrenciler 8-26 Şubat 2021 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir. Dileyen adaylar başvurularını meb.gov.tr adresinden veya e-okul.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirebilir. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden başvuru sayfasını görüntüleyebilirsiniz.

2021 İOKBS BİREYSEL BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci
sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme
yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak.

Ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2021 Mali Yılı için tespit edilen 16.080,00 (onaltıbinseksen) TL’yi geçmemesi gerekir.

 Aile gelirinin tespitinde ailenin 2020 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 18 Haziran 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet
adresinden ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir. 

BURSLULUK SINAVI KAÇ SORUDAN OLUŞUR?

BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR!

Elektronik ortamdaki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa, okul müdürlüğü, elektronik ortamda başvurusunu onaylamamışsa,  başvurusu için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gördüğü hâlde, denkliği usulüne uygun düzenlenmemişse öğrencinin başvurusu geçersiz sayılır. 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Gitarist 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence çalışırsak kazanırız
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    bence Allah yolumuzu açık etsin
    Cevapla
  • rümeysa 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah herkes kazanır
    Cevapla
  • hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • İrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kaç senedir giriyorum ama kazanıyorum hep 440 puan da kalıyorum bana ne tavsiye edersiniz sizce ne yapmalıyım bir fikriniz varmı.
    Cevapla
  • hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    eksiklerini tamama ve sınavda heycan yapma yaparsan tüm bildiklerini unutursun
    Cevapla
  • aleyna 3 yıl önce Şikayet Et
    daha ıyı calısmalısın bence :)
    Cevapla
  • Özge 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben katılacagım cogu kez kupa aldım
    Cevapla
  • Bir İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba arkadaşlar ben 7. sınıfım. Allah'a şükür geçen sene ben çok çalışarak bursluluk sınavını kazandım. Arkadaşlar size tavsiyem son 3 ay çalışmaya başlayın. Son 3 ay her gün tek bir derse çalışın. Önce 1 saat konu tekrarı yapın. Sonra günlük 150 eski nesil 50 yeni nesil soru çözün. Haftada bir, daha önceki senelerdeki bursluluk sınavlarının sorularını çözün ve kendinizi değerlendirin. Rahat olun, meditasyon falan yapın. Stresinizi kaldırın. İnanın bana kazanırsınız... Umarım hak eden herkes kazanır. Görüşmek üzere.
    Cevapla
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun stresimi kaldirdin kazandığına çok sevindim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR