AÖL (Açık Lise) birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı? MEB kopya çekilen derslerin iptal..

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı Açık Lise 1. dönem sınav sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. MEB sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavlarını iptal edecek. AÖL sınav ekranında görüntü kaydetme, bilgi paylaşma, sınav esnasında farklı tarayıcı açma gibi işlemleri yapan öğrenciler tespit edilecek. İşte AÖL 1. dönem sınav sonucu sorgulama ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2021 11:52 GÜNCELLEME 10.03.2021 11:52 EĞİTİM
AÖL (Açık Lise) birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı? MEB kopya çekilen derslerin iptal..
AÖL (Açık Lise) birinci dönem sınav sonuçları açıklandı mı? MEB kopya çekilen derslerin iptal..

AÖL 1. dönem sınav sonuçları için adaylar MEB’den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Pandemi nedeniyle yüz yüze yapılamayan Açık Öğretim Lisesi sınavları çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İnternet üzerinden yapılan sınavlarda öğrencilere güvenlik kodu tanımlandı. Bu kod ile birlikte Bakanlık sınav ekranında görüntü alma, kaydetme, bilgi paylaşma gibi kopya yöntemlerinin önüne geçmeye çalıştı. 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılan sınavların ardından sonuçların henüz açıklanmamış olması öğrencilerin araştırma yapmasına neden oluyor. AÖL 1. dönem sınavlarının ardından ikinci dönem sınavlarına hazırlanacak adaylar Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuç tarihi!

 

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

1 Mart tarihinde sona eren Açık Lise sınavlarının ardından öğrencilerin sınav sorularına ve sınavın uygulanmasına ilişkin itirazları 5 (beş) takvim günü içinde gerçekleştirildi. Hafta sonu dikkate alındığında sınava ilişkin itirazlar sebebiyle sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığının online olarak düzenlenen AÖL 1. dönem sınav sonuçlarını bu hafta içerisinde Cuma gününe kadar açıklaması bekleniyor.

AÖL 1. DÖNEM SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ ( açıklama geldiğinde aktif hale gelecektir)

AÇIK LİSE SINAVLARI NASIL GEÇERSİZ SAYILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye eğitim programında ilk kez çevrimiçi gerçekleştirilen sınavla ilgili kılavuz yayınladı. Yayınlanan kılavuzda “ Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacaktır” ibaresi yer aldı. İşte  AÖL sınav kuralları; 

Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması, uyarı mesajı verilmesi durumunda tarayıcı veya sayfasının kapatılmaması durumunda o derse ait sınav iptal edilecek.

Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacak.

Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacaklardır.

TELAFİ SINAVI YAPILABİLECEK!

Öğrencilerin kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacak. Yukarıda belirtilen durumlar nedeniyle sınav anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi sınavı düzenlenmeyecek. Ancak öğrenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı teknik sebeplerde öğrencinin sınavı tamamladığı tespit edilirse Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecek.

SINAV HANGİ DURUMDA GEÇERSİZ SAYILIR?

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava giren öğrencilerin, başkası adına soruları yanıtlandıranların, ekran karartma, ekran kilitleme ya da sınavın güvenliğini etkileyecek herhangi bir eylemle bulunması durumunda sınavlar geçersiz sayılır. Ayrıca Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması
durumlarında sınav iptal edilir.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • HAYALET 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan Sonra Tüm Sınavlar 2 Yıl Boyunca Online Olsun Coronanın En Az 2 Yılı Daha Var
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    sınavlar hep online olsun
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar yüzyüze yapılsın Böyle uygulama olur mu? daha önce emeğiyle çalışarak sınavları geçen okul bitirenlere haksızlık değilmi. Oh ne alaa kopya çekerek emek vermeden sınav geç. Devletin buna fırsat vermemesi gerek
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    sorun açıktan okuyan öğrenciler mi eğitim mi? iki lafı bir araya getiremeyip genel kültürü gelişmemiş ahlakı ise hiç gelişmemiş bir nesil çıktı bu eğitim sistemi ile.içinde okusan ne olur dışında okusan ne olur? Hayatında hiç faydasını görmediğin konuları yutsan ne olur? roman kıvamında tarih inkilap dersi, kimseye dokunmayayım kıvamında din kültürü dersi ile ne bekliyoruz murat? Para ile diploma alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Arzu 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben durustce konusurum mal gibi butun kitaplara biz calisiyoruz digerleri de kopya cwkerek geciyor ama bu online olmasi fark etmiyor normal sinavlarda cekiyorlar yetmiyor hocalar bile kopya veriyor
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    oline daha iyi daha çabuk mezun olursun yüz yüze olmaz corona var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR