Okullar yazın açık olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıkladı! 2 Temmuz sonrası...

MEB Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında 18 Haziran’da sona erecek ikinci dönemin 2 Temmuz’a uzatıldığı bilgisini paylaştı. Pandemi nedeniyle uzun süredir yüz yüze eğitime hasret kalan çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı yazın telafi programı hazırlıyor. Peki Yaz tatilinde okullar açık mı? İşte Bakan Ziya Selçuk’un yaptığı o açıklama...

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2021 15:15 GÜNCELLEME 14.03.2021 17:17 EĞİTİM
Okullar yazın açık olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıkladı! 2 Temmuz sonrası...
Okullar yazın açık olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıkladı! 2 Temmuz sonrası...

Okulların açılmasının ardından 81 ilde yüz yüz eğitim faaliyetleri başladı. 2020 yılının Mart ayında başlayan pandeminin ardından dönem dönem okullar açılsa da İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ağırlıklı olarak uzaktan eğitim ile devam etti. 2 Mart itibariyle normalleştirme çalışmaları kapsamında öğrenciler okullarına kavuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, eksik kalan konu ve kazanımlar için harekete geçti. İkinci dönem okulların kapanış tarihi 18 gün uzatılarak 2 Temmuza ertelendi. Öğrencilerin pandemi nedeniyle okullardan uzak kaldığı dönemin telafi edilebilmesi için yazın okulların açık olmasıyla ilgili çalışma yapılıyor. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen yürütülecek bu çalışmanın kapsamını araştırıyor. Peki yazın okullar açık olacak mı? İşte MEB 2020-2021 güncellenen eğitim öğretim takvimi!

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılının başında yayınladığı takvimde 18 Haziran’da dönemin sona ereceğini duyurmuştu. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime verilen aranın telafi edilebilmesi için Bakanlık okulların kapanış tarihini 2 Temmuz’a çekti. MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında  yaptığı açıklamada okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını duyurdu. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri karnelerini bu tarihte alacak.

MEB YAZIN TELAFİ PROGRAMI HAZIRLIYOR!

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın verdiği bilgilere göre okullarından uzak olan öğrencilerin akademik eksiğinin kalmaması için 2 Temmuz sonrası “ gönüllü okul” programı hazırlanıyor. Yapılan çalışmada uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için takviye programı niteliğinde olacak. Bu eğitim programı öncelikle bir üst sınıfa geçerken bazı derslerden öğrenilmesi gereken konu ve kazanımları yeterince alamayan öğrenciler kapsayacak.

İlkokuldan, ortaokula geçen 5. sınıfların, ortaokuldan lise 9. sınıfa geçen öğrencilerin programda öncelikli olması bekleniyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hangi derslerden okullara çağrılacağı henüz netlik kazanmazken  ilerleyen günlerde konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapacak. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi yapılan bu çalışmada veli onayına bağlı olarak gerçekleştirilecek. Gönüllülük esasıyla yapılacak telafi programlarının yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 31 Ağustos’a kadar sürmesi bekleniyor.

2 TEMMUZ’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNE KAVUŞACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların 2 Temmuz tarihine kadar açık olacağını duyurdu. Okullarda ders zilinin sona ermesinin ardından 2 Temmuz’da öğrenciler karnelerine kavuşacak. Geçtiğimiz dönem öğrenciler dijital olarak karne almıştı bu dönem sonunda İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin  basılı karne verilmesi bekleniyor. Sınavlar beklenen tarihten daha erkende düzenlense öğrenciler karnelerini yukarıda belirtilen tarihte alacak. Dönemin sona ermesiyle birlikte öğretmenler 2 haftalık seminer programlarına katılacak. Okulların kapanış tarihinin değişmesi ile birlikte öğretmen seminerlerinin Ağustos ayının sonunda yapılması bekleniyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2020-2021 TAKVİMİ!

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazin kimse gondermez cocugunu okula
    Cevapla
  • Mehmet Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    ya ziya hocam ikinci dönem bari sınav yapmayın çok kotu geçiyor sınavlar yardım edin lütfen çalışıyor uz sınavlara giriyoruz ama hocalar olmasın diyorlar bizde sınav olmasın diyoruz derslere giremiyorum durumumuz yok ya sınav yapmayın giremiyorum derslere
    Cevapla
  • Lise öğrencisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz en iyisini bilirsiniz
    Cevapla
  • Yalaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım kararlarınızı arkasındayız iyi ki varsınız
    Cevapla
  • Yalaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım kararlarınızı arkasındayız iyi ki varsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR