ÖSYM KPSS sınav takvimini açıkladı! KPSS lisans sınavı 2021 yılında ne zaman yapılacak?

KPSS lisans sınav tarihleri, 2021 yılında memur olmak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM yeni sınav takvimini geçtiğimiz aylarda duyurdu. Her yıl binlerce aday Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak uygun pozisyonlara atanmak istiyor. Lise ve iki yıllık üniversite mezunları ise KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavının bu yıl hangi tarihlerde düzenleneceğini merak ediyor. İşte 2021 KPSS lisans sınav tarihi!

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 09:30 GÜNCELLEME 12.03.2021 09:30 EĞİTİM
ÖSYM KPSS sınav takvimini açıkladı! KPSS lisans sınavı 2021 yılında ne zaman yapılacak?
ÖSYM KPSS sınav takvimini açıkladı! KPSS lisans sınavı 2021 yılında ne zaman yapılacak?

Üniversite ve lise eğitimlerini kamu kadrolarında açık olan kadrolarda değerlendirmek isteyen memur adayları için ÖSYM sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. KPSS sınav takviminin belirlenmesiyle adaylar sınav hazırlıklarına başladı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarından 60’ar soru yöneltilecek. KPSS lisans sınavına 4 yıllık üniversite mezunları, KPSS önlisans sınavına 2 yıllık üniversite mezunları, KPSS ortaöğretim sınavına ise lise mezunları katılacak. Peki 2021 KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM Kamu Personeli Seçme sınavı 2021 yılı başvuru tarihleri!

2021 KPSS LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olan adayların katılacağı KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS Alan Bilgisi 1. gün sınavı 7 Ağustos’ta, 2. gün oturumları ise 8 Ağustos’ta düzenlenecek. 2021 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos’ta yapılacak.

Kamu Personeli Seçme (KPSS) lisans sınavı başvuruları ise 28 Mayıs-14 Haziran 2021 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak. ÖSYM tarafından sınav kılavuzunun açıklanması ile başvuru ücretleri belirlenecek. Bu yıl her bir sınavın başvuru ücretinin %25 ile 30 arasında artırılması bekleniyor. İşte geçtiğimiz yılın başvuru ücretleri;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumu (her bir oturum için) 80 TL,

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (her bir oturum için) 55 TL,

ÖABT (Her bir alan için) 80 TL.

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS SINAVI BU YIL YAPILACAK MI?

KPSS Ortaöğretim/ Ön lisans, lise ve iki yıllık üniversite mezunlarının katılım sağladığı sınavlardır. Önlisans ve ortaöğretim Kamu Personeli Seçme sınavları sadece çift yıllarda düzenlenmektedir. 2021 yılında KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları düzenlenmeyecektir. 2022 yılında bu sınavlar yapılacaktır. 2020 yılında sınava katılım sağlayan adaylar bu puanları ile birlikte 2 yıl boyunca tercih yapabilmektedir. 

Ortaöğretim sınavına liselerden mezun olanlar ve başvuru sırasında henüz mezun olmayan ancak iki yıllık geçerlilik süresinde mezun olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Lisans mezunları, önlisans sınavına, önlisans mezunları ise ortaöğretim sınavına başvuru yapamazlar.