ÖGG sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? EGM Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu öğrenme!

Özel güvenlik olmak isteyen adaylar 20 Şubat tarihinde gerçekleşen 90. ÖGG sınavına katılım sağladı. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Temel eğitim sınavı cevap kitapçığını 23 Şubat tarihinde erişime açtı. Sınavda karşılarına gelen soruların cevaplarını öğrenen adaylar ÖGG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte 2021 EGM 90. Temel Eğitim sınav sonucu açıklanma tarihi!

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 09:33 GÜNCELLEME 12.03.2021 09:33 EĞİTİM
ÖGG sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?  EGM Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu öğrenme!
ÖGG sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? EGM Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu öğrenme!

Silahlı ve silahsız özel güvenlik olmak isteyen adaylar temel eğitim sürecinin ardından 90. ÖGG sınavına katıldı. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soru ve cevapları açıklandı. ÖGG sınav sonuçları  silahlı ve silahsız olarak iki şekilde değerlendirilir. Silahsız görev almak isteyenler 60 puan ve üzerinde alması yeterlidir. Silahlı olarak görev almak isteyenlerin değerlendirme aşaması 3 aşamadan oluşur. ÖGG silahlı sınavda  100 soruluk temel eğitim sınavının yanında 25 soruluk silah sınavı ve 5 atışlık uygulama yaptırılır. Silah sınavında 25 adet soru bulunur ve 50 puan karşılığı bulunmaktadır. Geçtiğimiz Şubat ayında uygulanan sınava katılanlar ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte ÖGG Temel eğitim sınav sonucu sorgulama sayfası!

90. ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖGG sınav sonuçları yayınlanan sınav talimatına göre 12 Mart Cuma günü adayların erişimine açılacak. ÖGG sınav sonuçları ÖGG Güvenlik Daire Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden veya aşağıda bulunan direkt sorgulama adresinden T.C kimlik numarası ve şifreyle öğrenilebilecek. 

90. ÖGG SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Silahsız sınava katılan adaylara yöneltilen her bir sorunun puan olarak karşılığı bir (1) olarak belirlenmiştir. 1 Soru 1 puana denk geldiği için 60 ya da daha fazla soruyu doğru yanıtlayan adaylar silahsız güvenlik görevlisi olabilir. 

Silahlı sınava katılan adaylara ek olarak 25 silah sorusu yönetilmektedir. 25 Sorununun ardından adaylara 5 atışlık uygulama sınavı yaptırılır. Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyenlerin 100 soruluk temel eğitim sınavında 60 puan alınması gerekmektedir. İkinci aşamada 25 sorudan oluşan silah bölümünde ise her bir puanın karşılığı iki (2) olarak belirlenmiştir. Bu sınavın değerlendirmesi 50 puan üzerinden yapılır. Uygulama yapılan atış sınavında ise 5 merminin her birisi 10 puan üzerinden değerlendirmeye alınır. Silahlı sınavı ve atış toplamı en az 60 puan olan adaylar başarılır sayılır. 

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI!

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydının  temiz olması gerekir.

Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olma.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR