12. sınıf sınavları iptal mi edilecek? Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem sınavlarının...

MEB, 81 ilde okula başlayan 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı yüz yüze yapılacak sınavlar hakkında açıklama yaptı. Lise öğrencilerin gireceği sınavlar dönem sonu notlarını etkileyerek üniversiteye girişte belirleyici oluyor. Bu sebeple 12. sınıf öğrencileri sınavlar ertelenecek mi? sorusuna yanıt arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı önemli sınav açıklaması…

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2021 15:55 GÜNCELLEME 24.03.2021 15:55 EĞİTİM
12. sınıf sınavları iptal mi edilecek? Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem sınavlarının...
12. sınıf sınavları iptal mi edilecek? Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem sınavlarının...

Milli Eğitim Bakanlığı,  lise sınav takviminde güncelleme yaptı. Okul sınavlarının  yüz yüze yapılacağı daha önce duyurulmuştu.  2020-2021 eğitim öğretim  yılının birinci dönemine ilişkin sınavları tamamlayan okullar ikinci dönem, birinci sınavlarını 8-26 Mart tarihinde yarım kalan sınavı olan okullar ise 29 Mart-26 Nisan tarihleri arasında yapılma kararı alındı. MEB, liselerde yüz yüze sınav yapılacak sınavların ertelenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Peki 12. sınıf sınavları ertelendi mi? İşte üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için alınan sınav kararı...

LİSE 12. SINIF SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada hazırlık, 9,10,11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacağını duyurdu.

12. sınıfların sınavları devam edecek olup 16 Nisan Cuma gününe kadar sınavlar tamamlanacaktır. 81 ilde 12. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Lise öğrencileri haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alıyor. Yapılacak okul sınavları ise okul yönetimleri tarafından gerekli tedbirler alınarak gerçekleştirilecek.

LİSELERDE 2021 YILINDA SINIFTA KALMA OLACAK MI?

Ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılmaya başlanması sebebiyle lise öğrencileri bu yıl sınıfta kalma olup olmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz eğitim döneminde başarısız olan öğrencilerin sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmesi kararını almıştı. Bu eğitim yılında liselerde sınıfta kalma olması bekleniyor.

Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf tekrarı için yıl sonu ortalamasının 50’nin altında olması ve 3 dersten başarısız (zayıf) olması gerekiyor.

YAZIN TELAFİ EĞİTİMİ DÖNEMİ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz tarihinde sona ereceğini bilgisini verdi. 1 yıldan uzun süredir uzaktan eğitim alan öğrenciler için MEB telafi eğitimi programı yapıyor. Henüz takvim net olarak belirlenmezken 2 Temmuz ve 2022 eğitim yılının başlayacağı 31 Ağustos'a kadar telafi eğitiminin sürmesi bekleniyor. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi telafi eğitimi zorunlu olmayacak. Yazın uygulanacak telafi eğitiminde temel amaç öğrencilerin bir üst sınıfa geçerken gerekli yeterliliğe sahip olması.

YORUMLAR 2
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerini öğretmenlerini düşünmeden yüzyüze sınavları yirmidokuz marttan öne çekip pazartesi sınav yapan lisele idarelerinin isguzarliklari velileri gerdi stresimiz yetmezmi bu yetki mudurlere verilmesin ogrencisini dusunmeyen mudurlere
    Cevapla
  • Isguzarlik 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze sınavı önceden yapan liseleri cimer şikayet edin sınavları öne almak isguzarlik
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR