Okullar tekrar kapanır mı 2021? MEB Bakanı Selçuk’tan kritik uzaktan eğitim açıklaması!

Okullarda son durum aileler ve öğrenciler tarafından merakla takip ediliyor. 2 Mart tarihinden itibaren illerde risk durumlarına göre yüz yüze eğitime başlandı. Pandemi nedeniyle kısıtlamalar tekrar gündeme gelirken okullar kapanacak mı? sorusu araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimle ilgili açıklama yaptı. İşte MEB’in 2021 yılında okulların için kararı!

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2021 16:03 GÜNCELLEME 25.03.2021 16:03 EĞİTİM
Okullar tekrar kapanır mı 2021? MEB Bakanı Selçuk’tan kritik uzaktan eğitim açıklaması!
Okullar tekrar kapanır mı 2021? MEB Bakanı Selçuk’tan kritik uzaktan eğitim açıklaması!

2 Mart tarihinden itibaren düşük ve orta riskli illerde 81 ilde okullar açıldı. Yüksek ve çok yüksek vaka oranına sahip şehirlerde ise İlkokul 1,2,3,4. sınıflar ve sınav yılı olan 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Risk durumu haritasının 2 haftada bir güncelleneceği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Son yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut uygulamanın devam edeceği bilgisini paylaştı. Ülke genelinde normalleştirme adımlarının ardından vaka sayılarındaki yükseliş ile birlikte okullar tekrar kapanacak mı? sorusu gündem oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA altyapısının güçlendirildiğini vurgulayarak uzaktan eğitimin kalıcı olacağını duyurdu. İşte 2020-2021 eğitim yılı için alınan karar...

 

OKULLAR TEKRAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde 2 Mart’ta  İlkokul 1,2,3,4. sınıf, ortaokul 8. sınıf ve lise 12.sınıf yüz yüze eğitime başlama kararını aldı.

Düşük ve orta riskli illerde lise 9,10,11. sınıf öğrencileri haftada 2 gün, ortaokul 5,6,7.sınıflarda 2 gün yüz yüze eğitim verilecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde İlkokul öğrencileri ile Ortaokul 8 ve Lise 12. sınıf öğrenciler yüz yüze eğitim alacak.

Okulların kapanmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki hafta düzenlenmesi beklenen Kabine toplantısı sonrası okullarla ilgili yeni kararlar alınabilir.  Vaka sayılarında yaşanan artış ile risk durumunda değişiklik olan illerde Hıfzıssıhha kurulu okullar için yeni karar alabilecek.

ZİYA SELÇUK AÇIKLADI! UZAKTAN EĞİTİM KALICI OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada “Salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak” dedi. EBA altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Selçuk, hibrit modeli uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyim sahibi olduklarını söyledi. Bundan sonra okullarla ilgili süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirlenecek. 

Açıklamasının devamında uzaktan eğitimin oluşturduğu güçlüklerin yanında büyük fırsatlar doğurduğunun altını çizen Bakan “ yıllardır gerçekleştirilmeye çalışılan eğitim-öğretim ortamlarının teknolojiyle bütünleştirilmesi çalışmaları için bir kaldıraç görevi gördü. Bakanlığımızın hâlihazırda var olan altyapısı, uzaktan eğitimin başlaması ile daha da güçlendirilerek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından daha sık kullanıldı. EBA platformu dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline geldi.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI " YÜZ YÜZE EĞİTİM ESASTIR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Öğretmenlerimizin her bir öğrencimizin gözlerine bakarak derse başladığı yüz yüze eğitim esastır, bugün olduğu gibi gelecekte de vazgeçilmezimizdir. Yüz yüze eğitimi desteklemek için hibrit model, dünyadaki gibi ülkemizde de ihtiyaç hâlinde okullarımızın tamamlayıcısı olacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • E.K 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar 8 lere de 12 lerede tüm siniflara kapatılmali artık eğitim yuvası değil virüs yuvası oldu.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence 12ler açık kalmalı. Eğitim yerine başka yerlere başka kısıtlamalar getirilmeli. En önemlisi eğitim.
    Cevapla
  • Hira 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya inşallah kapanmaz çünkü okula alışıtık kapanmasın kapanışa
    Cevapla
  • Gökçe 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar okullar kesinlikle kapanmamalı.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Nisan ortasına kadar kapalı kalsaydı.Öğretmenler aşı olunca tüm kademelerde tam vakitli açılsaydı.
    Cevapla
  • Sema 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynn
    Cevapla
  • alperrrenn 3 yıl önce Şikayet Et
    2022 yide kaybetmesekkk....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR