AÖF ara sınavları ne zaman? Anadolu Üniversitesi 2021 bahar dönemi sınav tarihi!

Anadolu Üniversitesi 2021 yılı AÖF bahar dönemi ara sınavlarının online yapılacağını açıkladı. Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme yeni sınav tarihleri belli oldu. İki grup halinde yapılacak sınavlar anadolu.edu.tr adresinde bulunan çevrimiçi sınav otomasyonundan yapılacak. İşte İktisat ve İşletme sınav takvimi!

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 09:40 GÜNCELLEME 26.03.2021 09:41 EĞİTİM
AÖF ara sınavları ne zaman? Anadolu Üniversitesi 2021 bahar dönemi sınav tarihi!
AÖF ara sınavları ne zaman? Anadolu Üniversitesi 2021 bahar dönemi sınav tarihi!

Önlisans ve lisans eğitimlerini açıktan sürdüren binlerce öğrenci için Anadolu Üniversitesi yeni sınav tarihlerini açıkladı. AÖF ara sınavları internet üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların  eğitim aldıkları yarıyıla göre sınav tarihleri değişkenlik gösterecek. Vize sınavları dönem sonu ortalamasına %25 etki ederken, çevrimiçi sınavlarda İktisat ve İşletme öğrencilerine 20 soru yöneltilecek. Sınav ekranında öğrenciler işaretleme yapmadan geçtikleri soruya geri dönüş yapamayacak. 30 dakika sürecek AÖF sınavlarına Anadolu Üniversitesi resmi internet sayfasından T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılacak. Peki AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman? İşte 2021 Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi!

 

2021 AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi Açıköğretim sınav tarihleri açıklandı. 2 ve 6. Yarıyıl dersleri için 10,11,12 Nisan, 4 ve 6. yarıyıl dersleri için sınavlar 17,18,19 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacak.

Bahar dönemi sınavlarına katılacak öğrenciler anadolu.edu.tr adresi üzerinde bulunan yönlendirme linki ile sınav sayfasına geçiş yaparak T.C. kimlik numarası veya @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve şifresiyle sisteme giriş yapabilir.

Sınav ekranında öğrenciler bu sayfada sorumlu oldukları dersleri görüntüleyebilir. Yüz yüze sınavlarda olduğu gibi çevrimiçi sınavlarda da öğrencilere her bir ders için 20 sorudan oluşan soru yöneltilir. Lisans bölümünde eğitim alan öğrencilere sınavlarda açık uçlu sorularda yöneltilmektedir. AÖF bahar dönemi vize sınav süresi 30 dakika olarak belirlenmiştir.

AÖF Sınavlarında Katılacak Adaylar Dikkat!

AÖF bahar dönemi vize sınav ekranında yalnızca bir soru görülecektir. Adaylar soruyu cevaplandırarak veya boş bırakarak bir sonraki soruya geçebilir. Ancak sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkanı bulunmadığı için işaretleme yapılmadan geçilen sorular cevaplanmamış (boş) olarak kabul edilecektir. 

Sınavda işaretleme işlemleri bittiğinde ya da verilen 30 dakikalık süre dolduğunda sınav süresi bitmiştir uyarısı alınacaktır. Bu ekranla karşılaşan adayların sınavları tamamlanmıştır. Anadolu Üniversitesi sınavın güvenliğinin sağlanması için bir takım önlemler alıyor. Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen, soru paylaşımı yapan adayların sınavları iptal ediliyor. Benzer bir süreç güz döneminde yaşanmış ve kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin o derse ait sınavları geçersiz sayılmıştı.

Öğrenciler Açıköğretim Bürolarında Sınavlara Katılabilir!

Anadolu Üniversitesi, internet ve bilgisayar erişimi bulunmayan öğrenciler için ara sınav duyurusu yayımladı. Ara sınavlara katılmak isteyen internet/ bilgisayar erişimi olmayan öğrenciler bulundukları ilde yer alan Açıköğretim Bürosunda sınava katılabilecek. Başvuru yapacakların 29,30,31 Mart tarihinde aosdestek.anadolu.edu.tr adresinden “Soru Sor” kısmında “Dezavantajlı ve Engelli Öğrenciler” kategorisini seçip yazılı olarak ya da telefonla 0850 200 46 10 numarayı arayarak talepte bulunmaları gerekmektedir.  31 Mart tarihinden sonra yapılacak talepler değerlendirmeye alınmayacak.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaline karşı randevular  12 Nisan Pazartesi günü 2. ve 6. yarıyıl derslerinden, 19 Nisan Pazartesi günü 4. ve 8. yarıyıl derslerinden oluşacaktır. AÖF bürosunda sınava katılacak öğrencilerin HES kodu bulundurması zorunludur.

Engelli Öğrencilere Sınavlarda Kolaylık!

AÖF bahar dönemi çevrimiçi sınavlarına katılacak “okuyucu-işaretleyici gözetmen yardımı talebinde bulunan öğrenciler 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi ara sınavlarına refakatçi eşliğinde evinde ya da bulunduğu illerde yapan Açıköğretim Bürolarında girebilecek. Bu durumda olan öğrenciler engelsizaof.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanacak form üzerinden 29-30-31 Mart tarihlerinde başvuru yapacak.