YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2021 yılı sınav sonuç takvimi belli oldu!

YÖKDİL sınav sonuçları tarihi, sınavların tamamlanmasının ardından merak konusu oldu. YÖKDİL sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi YÖKDİL 2020/1 sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilecek…

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2021 09:27 GÜNCELLEME 30.03.2021 09:27 EĞİTİM
YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2021 yılı sınav sonuç takvimi belli oldu!
YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2021 yılı sınav sonuç takvimi belli oldu!

ÖSYM YÖKDİL sınavı cevap kitapçığını erişime açtı. YÖKDİL sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi başladı. 2021 yılında 2 kez düzenlenecek sınavın ilki tamamlandı. Başvurularını 5-15 Şubat tarihlerinde gerçekleştiren adaylar YÖKDİL 2021/1 sınavını tamamladı. Adaylar sınav sonuçlarına göre öğretim üyesi, araştırma görevlisi, okutman, çevirici gibi kadrolara başvurularda YÖKDİL puanını kullanabiliyor. Yüksek Lisans ve doktora başvurusunda bulunacak adaylar 5 yıl boyunca Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı puanlarıyla başvuru yapabilecek. ÖSYM YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçların açıklanacağı tarih…

YÖKDİL 2021/1 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre YÖKDİL 2021/1 sonuçları 20 Nisan 2021 tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulama üzerinden öğrenebilirler.

YÖKDİL Soru ve Cevapları Açıklandı!

2021-YÖKDİL/1 Sınavı Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları ÖSYM tarafından  yayınlandı. 28 Mart 2021 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (2021-YÖKDİL/1) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 29 Mart 2021 tarihinde saat 12.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

İşte YÖKDİL soru ve cevapları;

İngilizce Fen Bilimleri Testi ve Cevap Anahtarı (% 10)

İngilizce Sağlık Bilimleri Testi ve Cevap Anahtarı (% 10)

İngilizce Sosyal Bilimler Testi ve Cevap Anahtarı (% 10)

Arapça Sosyal Bilimler Testi ve Cevap Anahtarı (% 10)

YÖKDİL 2021/2 Sınav ve Başvuru Tarihleri!

ÖSYM tarafından 2021 yılında iki kez düzenlenmesi planlanan YÖKDİL/2 sınav tarihleri belli oldu. Başvurular 2 Temmuz-12 Temmuz arasında Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. YÖKDİL 2021/2 sınavı ise 29 Ağustos tarihinde yapılacak.

Sınavın Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak? 

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

YÖKDİL Puanı Nerelerde Kullanılabilir?

YÖKDİL sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından lisans ve doktora başvurusu yapacak adaylar için geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurusu yapacak adaylar için herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmamaktadır. İşte YÖKDİL puanının kullanılacağı alanlar;

Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve çevirici başvurularında,

Yüksek lisans ve doktora öğrencisi alımlarında,

Doçentlik sınavı başvurusunda, 

Yabancı dille eğitim verilen üniversitelerde aranan dil kriterlerinde YÖK dil puanıyla başvuru yapılabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR