AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden..

AÖL 2. dönem sınavları 29 Mart itibariyle sona erdi. Sınava katılan binlerce Açık Lise öğrencileri sınav sonuçları tarihini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle öğrenileceğini duyurdu. Peki 2021 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 13:06 GÜNCELLEME 01.04.2021 13:06 EĞİTİM
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden..
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden..

Açık Öğretim Lisesinde eğitim alan binlerce adayın gözü kulağı AÖL 2. dönem sınav sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Geçtiğimiz dönem yine online düzenlenen sınavlar 10 gün içinde adayların erişimine açılmıştı. AÖL 2. dönem sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Yanlış cevaplar doğru yanıtları etkileyemeyecek. Yapılan değerlendirmelerde hata sorular çıkması durumunda iptal edilen sorular sonuçlara yansımayacak. Her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olurken en az 9 soruya doğru yanıt veren adaylar dersi başarıyla tamamlamış sayılacak. Peki AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? İşte MEB’den yapılan açıklama...

 

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı,  AÖL 2. dönem sınavları henüz tamamlanmadı. Çevrimiçi sınavlar 29 Mart 23.59’a kadar devam edecek. Sınav sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir tarih açıklaması bulunmazken geçtiğimiz dönem yapılan sınavlar 1 Mart’ta tamamlanmış ve sonuçlar 11 Mart tarihinde duyurulmuştu. MEB’den sonuçlarla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Sonuçların  AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden 10 gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. 

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Neler?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , yaptığı açıklamada" Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik." ifadelerini kullanmıştı. İşte Açık Lise mezuniyet şartları;

Açık Öğretim Lisesi Alansız bölümden mezun olmak isteyen adayların öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, kazanılan kredinin en az 170 ve üzeri olması, ortak derslerin tamamını başarıyla tamamlaması ve Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Duyuru Yayımladı!

MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veriler açıklanmayacak. Cevap anahtarında hata olması ve hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi halinde soru/sorular iptal edilmeyecek, doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu sorular dahil edilecektir.


Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

AÖL Sınavlarının Geçersiz Sayılması Nelere Bağlıdır?

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrenci adına başkasının soruları cevaplaması, ekran karartma, ekran kilitleme ve sınavın güvenliğini etkileyecek bir eylemde bulunması, sınav kurallarının ihlal edilmesi, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi içinde daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında AÖL 2. dönem sınavları geçersiz sayılacaktır.

Öğrenciler Sonuçlara ve Sorulara İtiraz Edebilecek!

Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulanmasına ilişkin itirazlarını sınavların tamamlanmasından itibaren (29 Mart) sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 gün içerisinde gerçekleştirebilecek. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden T.C kimlik numarası ve KDV dahil 30 (otuz) TL itiraz ücretini yatıran öğrenciler https://eitiraz.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilir. 

2. Dönem Sınavlarında Başarılı Nasıl Olunur?

Açık Lise 2. dönem sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları dersler için 20 soru yöneltildi. Bu soruların puan olarak karşılığı 5(beş) olarak belirlendi. Sınavda en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenciler derslerini başarıyla tamamlayacak. 2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

AÖL 3.Dönem Sınav Takvimi Belli Oldu Mu? 

Açık Öğretim Lisesi 1 ve 2. dönem sınavları pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. 1 eğitim yılında 3. kez düzenlenen son Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi henüz resmi olarak açıklanmadı. 3. Dönem sınavlarının Temmuz ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yakın zamanda sınavların nasıl yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapacak.

Soru Paylaşımı Yapan Adaylara Ceza Verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda sınav sorularını ve bunların cevaplarını, internet, sosyal medya, vb. gibi platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında işlem yapılacak.

- 6764 Sayılı Kanun hükümlerine göre; gizli olan bilgileri (Bakanlıkça yayımlanmamış sorular ve bunların cevaplarını), hukuka ayrı olarak elde eden veya elinde bulunduran kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

-Bu bilgileri ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

-Sınav sorularını paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle Bakanlık tarafından yapılan (Ehliyet sınavları dahil) hiçbir sınava aday olarak başvuramaz ve giremez

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Arzu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlar ne zaman aciklanacak ya
    Cevapla
  • Arzu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlar ne zaman aciklanacak ya
    Cevapla
  • Arzu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinavlar ne zaman aciklanacak ya
    Cevapla
  • Ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretimde yabancı dil zorunluluğu saçmalığın himalayasi..normal liseler hatta üniversitelerde bile öğretilemeyen dili açık öğretimde zorunlu yapmak hemde kredilerini yüksek tutmak tam işguzarlik.. seçmeli yap isteyen girsin isteyen başka ders alsın niye zorunlu yapıyorsunuz sanki 2 kelime öğrenince dil öğrenmiş olacak sürekli kendimizi niye kandırıp duruyoruz hemde devletçe çok merak ediyorum.. yabancı dil eğitimi bu ülkede sıfır varmı aksini iddia eden
    Cevapla
  • gülsah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin.milli egitim bakanim lütten 3 sinavlari Online yapin Mezun.olup diplomamizi alalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR