Okullar kapanacak mı 2021? MEB’den beklenen yüze eğitim açıklaması! O ilde uzaktan eğitime...

Okullar kapanacak mı? sorusuna yanıt arayan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. İl Hıfzıssıhha Kurulu vaka sayılarının arttığı illerde yeni kararlar alınabileceğini duyurmuştu. Yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş kararı alındı. İşte MEB’den yapılan kritik yüz yüze eğitim açıklaması…

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 13:05 GÜNCELLEME 01.04.2021 13:05 EĞİTİM
Okullar kapanacak mı 2021? MEB’den beklenen yüze eğitim açıklaması! O ilde uzaktan eğitime...
Okullar kapanacak mı 2021? MEB’den beklenen yüze eğitim açıklaması! O ilde uzaktan eğitime...

Vaka sayılarının artış göstermesinin ardından MEB okullar için yerinde karar döneminin başladığını duyurdu. Türkiye’nin 81 ilinde İlkokul 1,2,3,4. sınıflar ile ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime 2 Mart tarihinden itibaren başladı. Düşük ve orta riskli illerde tüm eğitim faaliyetleri devam ederken yüksek ve çok yüksek illerde ise sadece belirlenen sınıflar okula başladı. Risk haritasının değişmesinin ardından gözler yeni alınacak karara çevrilmişti. Günlük vaka sayılarının 40 bine dayanması üzerine aileler ve öğrenciler okullar tekrar kapanıyor mu? sorusuna cevap arıyor. Tedbir amaçlı Çorum’da  uzaktan eğitime geçildi. İşte Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı o açıklama...

 

2021 Okullar Kapanacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan basın açıklamasında “yerinde karar” uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan kriterler baz alınarak yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceği duyuruldu.

Türkiye’nin 81 ilinde İlkokul 1,2,3,4. sınıflar ile Ortaokul 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek. İlkokul öğrencileri  seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün eğitim alacak. MEB ve ÖSYM tarafından düzenlenecek üniversite ve liselere geçiş sınavına katılacak 8 ve 12. sınıflarda eğitimlerine okullarda devam edecek. 8. sınıflar haftada 12-22 saat, 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat eğitim alacak.

Ankara Valiliğinden Açıklama Geldi!

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vasip Şahin Başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada koronavirüs (Kovid-19) salgınının halk sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararları alındığı ve uygulamaya geçirildiği belirtildi. 

2021 yılında LGS ve YKS sınavlarına katılacak ortaokul 8 ve lise 12’nci sınıflar hafta içi yüz yüze eğitime devam edecek. İlkokullar ve diğer sınıflar ise 2 gün okula gidecek. Diğer 3 gün ise uzaktan eğitim sürecek.

Çorum Uzaktan Eğitime Geçti!

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada her 100 bin kişide görülen vaka sayısının artması nedeniyle Çorum'un kırmızı iller arasında girdiğini ifade etti. Bu neden yeni kararlar alındığının altını çizen "Çifti Milli Eğitim Müdürümüz ile de görüştüm. Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık" ifadelerini kullandı.

Ortaokul 5,6,7 ve Lise 9,10,11. Sınıflar Uzaktan Eğitime Mi Geçecek?

Düşük ve orta riskli illerde ortaokul 5,6,7 ile lise 9,10,11. sınıflar 1 Mart tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçti. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada bu sınıflar için  yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacak.  İşte güncellenen risk haritasına göre "covid19.saglik.gov.tr" adresinden açıklanan  orta ve düşük riskli iller;

Türkiye’nin 81 ilinde düşük riskli grupta yer alan tek İl 8,18 vaka oranıyla Şırnak oldu. Orta riskli iller ise Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak olarak belirlendi. Yüksek riskli olarak tanımlanan şehir sayısı 12 olurken çok yüksek (kırmızı) kategoride yer alan 58 il oldu. İşte 20-26 Mart risk durumu haritası;

Okullardaki Sınav Uygulamaları Devam Edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yüz yüze sınav takvimini açıkladı. Kabine toplantısı sonrası yapılan son açıklamada okullardaki sınavların devam edeceği duyuruldu.  

Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar yüz yüze devam edecek. Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokul 5,6,7’nci sınıflarda 26 Mart tarihine kadar yapılamayan sınavlar 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren düzenlenecek.

Yüz yüze eğitime başlayan İlkokul 4. sınıf ve ortaokul 8. sınıfların sınavları yapılacak.

Lise 9,10,11. sınıf öğrencilerinin  sınavları 3 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. 12. sınıfların sınavları 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yaptığı Basın Açıklaması!

Yüz Yüze Eğitim Veli Onayına Bırakılacak!

Merkezi sınava katılacak 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kursları sokağa çıkma yasağı bulunan  Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek. Öğrenciler bu günlerde izinli sayılacak. Vaka sayılarında yaşanan artıştan sonra çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler için yüz yüze eğitim veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Çalışma Takvimi!

31 AĞUSTOS YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI.

16-20 KASIM BİRİNCİ ARA TATİL YAPILDI.

25 OCAK-12 ŞUBAT SÖMESTR TATİLİ 

2 MART  RİSK DURUMUNA GÖRE YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLDİ.

8 MART LİSE YÜZ YÜZE SINAVLARI YAPILMAYA BAŞLANDI.

6 HAZİRAN LGS SINAVI

26-27 HAZİRAN 2021 ÜNİVERSİTE SINAVI

2 TEMMUZ DÖNEMİN SONA ERMESİ

29 Mart Kabine Toplantısı Kararları!

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 ve 5.00 saatleri arasında haftanın her günü devam edecektir.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar olarak sürdürülecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir.

Ramazan ayında ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

Ramazan ayında lokanta ve kafe gibi işletmeler paket servis yapacaktır.

YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar kapansın vaka gidikce artıyor
    Cevapla
  • zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar kapanmalı çünkü vaka artıyor
    Cevapla
  • Yaze kocak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende tam anlamadim okullar kapanacakmi ama benim dusuncem okullarin kapanmasi canli derse girilmeli
    Cevapla
  • Gülsüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam anlayamadım okullar kapanacak ı yoksa yüz yüze eğitim devamı edicek????
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar kapanmalı canlı derse geçilmeli böylesi daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR