TSE, Togg'un sedan prototip aracı T10F için teknik destek verecek!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, TOGG sedan prototip aracı T10F için 'ulusal tip onay belgelendirme' süreci ve 'AT tip onay' testleri kapsamında teknik servis hizmeti sağlayacaklarını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 14:08 GÜNCELLEME 18.10.2024 14:08 EKONOMİ
TSE, Togg'un sedan prototip aracı T10F için teknik destek verecek!
TSE, Togg'un sedan prototip aracı T10F için teknik destek verecek!

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE'nin 70. yıl etkinlikleri kapsamında Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) Başkanı Sung Hwan Cho ve Şahin, TOGG Teknoloji Kampüsü'nü ve TSE Gebze Kalite Kampüsü'nü ziyaret ettiler.

Şahin ve Hwan Cho, Gebze'deki kampüste bulunan laboratuvarları gezerek Enstitünün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş da TOGG Teknoloji Kampüsü'nü ziyaretleri sırasında test sürüşü gerçekleştiren heyete bilgi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, "Yerli ve milli ilk akıllı cihaz markası TOGG'un ilk aracı T10X'ten sonra, sedan prototip aracı T10F için "ulusal tip onay belgelendirme" süreci ve "AT tip onay" testleri kapsamında teknik servis hizmetleri TSE tarafından sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Bu adımların yerli otomobil üretiminin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Şahin, Türkiye'nin ilk yerli ve milli ilk akıllı cihazı Togg'un araç tip onay test süreçlerinde TSE olarak etkin bir rol üstlendiklerine dikkati çekti.

Togg'un yerli testlerini doğrudan gerçekleştirirken, yurt dışı testlerine de katıldıklarını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"Ayrıca, Togg'un üretiminin uygunluğunu kontrol ederek araç tip onay belgelendirme sürecini tamamladık. Prototip aracın hazırlanması, ön testler, tip testleri ve dokümantasyon çalışmalarını yürüttük. TSE'nin katılımı, Togg'un ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu kanıtlamak ve güvenilirliğini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir."

 HWAN CHO, DONANIMLI LABORATUVARLARDAN ETKİLENDİ

ISO Başkanı Hwan Cho da "Türkiye'nin kalite test sisteminin ulusal düzeyde nasıl işlediğini gözlemleyebildim. Özellikle çeşitli ürün ve endüstriyel sektörlerde hizmet veren iyi donanımlı laboratuvarların yanı sıra organik ve verimli organizasyon yapısından çok etkilendim." değerlendirmesinde bulundu.

TOGG Teknoloji Kampüsü'nü ziyaret etmenin ilham verici olduğunu vurgulayan Hwan Cho, "TOGG'un otomotiv sektöründe nasıl yenilik yapmaya devam ettiğini görmek için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Şahin ve Hwan Cho, daha sonra Bursa Millet Bahçesi'ndeki Güney Kore Kardeşlik Anıtı'nı ziyaret ettiler.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR