Sağlık Bakanlığı'ndan Soma'ya dev sevkiyat!

Sağlık Bakanlığı, Soma'daki madende elektrik panosunda çıkan yangın üzerine bölgeye bir uçak ambulans, 27 kara ambulansı ve 6 ulusal medikal kurtarma ekibi (UMKE) gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2014 21:38 GÜNCELLEME 13.05.2014 22:49 GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı'ndan Soma'ya dev sevkiyat!
Sağlık Bakanlığı'ndan Soma'ya dev sevkiyat!

Sağlık Bakanlığı, Soma'daki madende elektrik panosunda çıkan yangın üzerine bölgeye bir uçak ambulans, 27 kara ambulansı ve 6 ulusal medikal kurtarma ekibi (UMKE) gönderdi.AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölgedeki yaralı sevki ve kurtarma operasyonu, Bakanlık merkezindeki Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinde (SAKOM) anbean takip ediliyor.

Bölgede meydana gelen gelişmeler, yaralı sevkleri ve diğer sağlıkla ilgili önlemler SAKOM'da koordine ediliyor.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı bölgeye 1 uçak ambulans, 27 kara ambulans ve 6 UMKE ekibi de gönderdi.

SOMA'YA ÇEVRE İLLERDEN UMKE VE AMBULANS TAKVİYESİ

 Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağındaki trafo patlamasını ardından bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), ambulans ve helikopter ambulans sevk edildi.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Balıkesir'den 1 helikopter ambulans ve 1 UMKE ile 6 ambulans, İzmir'den 5 ambulans ve 1 UMKE, Manisa'dan 16 ambulans ve 1 UMKE olay yerine gönderildi.

AFAD'DAN 4 ARAÇ 22 PERSONEL

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 4 araç ve 22 personelin Manisa'nın Soma ilçesine hareket ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Yaşanan maden kazası sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmaları kapsamında Başbakanlık AFAD koordinasyonunda İzmir'den 1 ambulans helikopter, İzmir İl AFAD Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğü, Manisa İl AFAD ile Balıkesir İl AFAD Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz toplamda 4 araç ve 22 personel ile olay yerine sevk edildi. Ayrıca İzmir İl AFAD Müdürlüğü'nce bölgeye 1 adet lojistik çadır ve kurulum için ekip gönderilecektir. Zonguldak'tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 300 kilogram ekipmanın bölgeye getirilmesi için yine Başbakanlık AFAD koordinasyonu ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan temin edilen uçak saat 20.00 itibariyle Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Önce Çaycuma sonrasında da Balıkesir'e gitmek üzere havalanmıştır. Arama kurtarma ekip ve ekipmanlarının Balıkesir'den bölgeye helikopterle sevk edilmesi planlanmaktadır. Gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

KAYNAK : AA