20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek ? 20 yaş altı sokağa çıkabilir mi?

Koronavirüs önlemleri kapsamında 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. 20 yaş altı vatandaşlar sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceğini yoğun olarak araştırıyor. Peki sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaşanan son gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 17:31 GÜNCELLEME 21.04.2020 17:31 GÜNCEL
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek ? 20 yaş altı sokağa çıkabilir mi?
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek ? 20 yaş altı sokağa çıkabilir mi?

Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemlemler alınmaya devam ediyor. Ülkemizde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Türkiye’de yaklaşık 34,4 milyon kişi 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olduğu için sokağa çıkamıyor. Sokağa çıkma yasağında yeni yaş sınırlaması uygulanıp uygulanmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı, 18-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili istisnaları içeren ek genelgeyi valiliklere göndermişti. Peki 1 Ocak 2000 sonrasında doğanların sokağa çıkma yasağı sona erecek mi?

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN KİMLER MUAF TUTULACAK?

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Memur, Sözleşmeli personel ve işçi statüsünde görev alanlar.

-Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile durumu belgeleyenler.

 

-Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 3 Nisan 2020 tarih ve 6202 sayılı genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı henüz belli olmadı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında virüsün yayılma riski ortadan kalkana kadar alınan önlemlerin devam etmesi bekleniyor.

BELGELER DENETLENİYOR! 

Uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasağının ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçleri denetimler yapmaya başladı. Bu denetimlerde sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayan belgeleri yanında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK!

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili genelge gönderildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağı 17 Nisan Cuma günü saat 24.00 ile 19 Nisan Pazar günü 24.00 saatleri arasında uygulanacak.

Büyükşehir statüsünde bulunan  Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırlarında bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.