65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Bu hafta sonu dışarı çıkabilecek mi?

65 yaş ve üstü vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkması yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yapılan yeni çalışmaya göre 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasında esneklik uygulanacak. Peki 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yasak ne zaman kalkacak? İşte İçişleri Bakanlığının sokağa çıkamayanlar için hazırladığı çalışma...

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 13:11 GÜNCELLEME 27.04.2020 13:12 YAŞAM
65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Bu hafta sonu dışarı çıkabilecek mi?
65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Bu hafta sonu dışarı çıkabilecek mi?

21 Mart günü İçişleri Bakanlığı  tarafından yayınlanan genelge ile tüm illerde koronavirüse yakalanma riski diğerlerine göre yüksek olan  65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni çalışma ile 35 gündür  evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların belirli günlerde belirli saatlere dışarı çıkmasının önünü açan bir uygulama üzerinde çalışılıyor. Peki 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylaması halinde kabul edilecek yeni uygulamanın detayları....

 

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

 İçişleri Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni uygulamaya göre sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşların günde üç saat dışarı çıkmalarına izin verilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bu çalışmaya onay verirse yarından itibaren başlamak üzere Nisan sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar günde belirli saatlerde dışarı çıkabilecek.

SOKAĞA ÇIKANLAR UYARILACAK! 

Sokağa çıkmalarına izin verilecek 65 yaş üstü vatandaşlar için bazı tedbirler alınacak. Dışarıya çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri, iki kişiden fazla yan yana gelmemeleri istenecek. Bunun dışında sokağa  çıkan vatandaşların eldiven, maske kullanmaları gerekecek.

 

 

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN İFTAR SONRASI KARARI

Ramazan ayı boyunca iftarlardan sonra oluşacak yoğunluğu önlemek için İçişleri Bakanlığının çalışmaları sürüyor. İftar sonrası şehirlerde oluşabilecek kalabalıkların önüne geçilmesi için valiliklere talimatlar verildi. Yoğunluğun fazla yaşanacağı cadde, meydan ve diğer bölgeler Ramazan ay boyunca yaya ve araç giriş çıkışına kapatılacak. 65 yaş üstü için, iftardan yarım saat veya bir saat sonra” hava alma “ istisnası uygulanabilir.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta 4 gün sokağa çıkma kısıtlama ilan edilmişti. Yapılan açıklamaya göre 30 büyük şehir ve Zonguldak’ta  sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Çarşamba saat 24.00 itibariyle başlayacak. 26 Nisan Pazar saat 24.00 itibariyle sona erecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak'ta 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR