Diyanet TV Ayasofya CUMA hutbesi canlı: 24 Temmuz Ayasofya Camii cuma namazı...

Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra kılınacak olan Cuma namazı için geri sayım başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen onbinlerce vatandaşın yanı sıra 24 Temmuz cuma namazı hutbesi canlı olarak yayınlanacak. Peki Diyanet TV'de yayınlanacak Cuma hutbesi nasıl izlenir? İşte Ayasofya CUMA hutbesi canlı seyretme sayfası...

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2020 11:04 GÜNCELLEME 24.07.2020 11:04 GÜNCEL
Diyanet TV Ayasofya CUMA hutbesi canlı: 24 Temmuz Ayasofya Camii cuma namazı...
Diyanet TV Ayasofya CUMA hutbesi canlı: 24 Temmuz Ayasofya Camii cuma namazı...

Diyanet TV ekranlarında yayınlanacak 24 Temmuz Cuma hutbesi naklen olarak aktarılacak.1500 yıldır İstanbul'un en önemli simgesi olan Osmanlı’nın fetih simgesi Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra Cuma namazı kılınacak. Korona tedbirleri dolayısıyla cami içerisindeki ara bölmelerde yaklaşık bin kişi namaz kılacak. Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından irad edilecek, namaz da yine Erbaş tarafından kıldırılacak. Peki Diyanet TV'de yayınlanacak Cuma hutbesi nasıl canlı izlenebilecek. 24 Temmuz Ayasofya Camii Cuma hutbesini canlı izlemek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz.

 

DİYANET TV 24 TEMMUZ AYASOFYA CAMİİ CUMA HUTBESİ

 

DİYANET TV FREKANS BİLGİLERİ

TÜRKSAT 4A HD YAYIN

Frekans: 12.380 MHZ
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 27.500
FEC: 3/4

TÜRKSAT 4A UYDUSU SD YAYIN

Frekans: 12.422 MHZ
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 30.000
FEC: 3/4

EUTELSAT 7A TÜRKİYE-AVRUPA

Frekans: 10762 MHZ
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 30.000
FEC: 3/4

YAMAL 300K (90°E)
Frekans: 10972 MHZ
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 11.200
FEC: 3/4

DIGITURK
Kanal 68

DSMART
Kanal 104

KABLO TV
Kanal 555

TİVİBU
Kanal 49

Diyanet TV yayın akışı

24 TEMMUZ CUMA HUTBESİ

Muhterem Müslümanlar!

Bugün, Ayasofya’nın kubbelerinde yeniden tekbir, tehlil ve salavatların yankılandığı, minarelerinden ezan ve salâların yükseldiği gündür. Evlad-ı Fatihan’ın hasreti, ulu mabedin sessizliği sona eriyor. Ayasofya Cami-i Şerifi bugün yeniden mümin ve muvahhit cemaatine kavuşuyor.

Bizleri böyle şerefli ve tarihî bir günde bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. “Konstantiniyye mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır! Ve o asker, ne güzel askerdir!”[i] buyurarak fethi müjdeleyen Resûl-i Ekrem Efendimize salat ve selam olsun.

Bu müjdeye nail olma aşkıyla yollara düşen İstanbul’un manevi mimarı Ebû Eyyûb el-Ensârî Hazretleri başta olmak üzere, ashab-ı kirama, onların kutlu izinden gidenlere, Anadolu’yu bize vatan eylemiş, korumuş ve emanet etmiş olan bütün şehit ve gazilerimize selam olsun.

Çağının en gelişmiş teknolojisini üreten, gemilerini karadan yürüten, Allah’ın izni ve inayetiyle İstanbul’u fetheden, sonra da bu aziz şehrin tek bir taşına bile zarar gelmesine izin vermeyen, o genç ve dirayetli padişaha, Fatih Sultan Mehmet Han’a selam olsun.

Ayasofya, asırlar öncesinden gelen gül rengi bir muştudur. Ayasofya, fethin nişanesi ve kıyamete kadar cami olması kaydıyla onu vakfeden Fatih’in emanetidir. Bu nadide emanetin cemaatine kavuşması için dünden bugüne canla başla emek veren büyüklerimize, ilim ve fikir insanlarımıza, irfan ve ihsan öncülerimize, tüm kardeşlerimize selam olsun.

Aziz Müminler!

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, beş asır boyunca cami olarak müminleri bağrına basan mukaddes bir mekânın, aslî vasfını kazanmasıdır.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, başta Mescid-i Aksa olmak üzere, yeryüzünün bütün mahzun ve mazlum mescitlerinin ümide kavuşmasıdır.

Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan medeniyetimizin yükselmeye devam edişidir.

Kıymetli Müslümanlar!

Bizim medeniyetimiz, cami merkezli bir medeniyettir. Camilerimiz, birlik ve dirliğimizin, ilim ve irfanımızın kaynağıdır. Yüce Rabbimiz, cami ve mescitleri imar edenler hakkında şöyle buyurmaktadır: “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolda oldukları umulanlar bunlardır.”[ii]

Bir caminin yapılması ve varlığını koruması için gayret gösteren kimseleri Peygamberimiz cennetle müjdeler: “Her kim Allah için bir mescit bina ederse, Allah da ona cennette bu mescidin benzeri bir köşk bina eder.”[iii]

Aziz Müslümanlar!

Şimdi bize düşen, birlik ve kardeşlik şuuruyla camilerimizi canlı tutmaktır. Camilerimizi hayatımızın merkezine almaktır. Kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla camilerimizde olmak, camilerimizle hayat bulmaktır. Ayasofya Cami-i Şerifi’nin ifade ettiği ulvi anlamlara sahip çıkmak için daha büyük bir inanç, azim, kararlılık, heyecan ve özveri ile çalışmaktır.

YORUMLAR 1
  • Mümine 3 yıl önce Şikayet Et
    Orda olamayacağım için çok üzgünüm en azından TV den göreceğim için sevindim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR