Vali Yerlikaya'dan Ayasofya açıklaması: Durduruldu

Vali Ali Yerlikaya: Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2020 11:13 GÜNCELLEME 24.07.2020 13:50 GÜNCEL
Vali Yerlikaya'dan Ayasofya açıklaması: Durduruldu
Vali Yerlikaya'dan Ayasofya açıklaması: Durduruldu

Son dakika haberi: Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından cuma namazı için binlerce kişi bölgeye akın ederken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, oluşabilecek tehlikeli durumları da göz önünde bulundurarak bölgeye girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

"SABIR VE ANLAYIŞLA BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLALIM"

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Değerli Misafirlerimiz, Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak."

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinin ardından cami olan, 1934 yılında müzeye çevrilen ve 2 Temmuz'da Danıştay'ın verdiği kararla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde ilk namaz bugün 13.16'da kılınacak. Vatandaşlar saat 10.00'dan itibaren alana girmeye başladı.

KADINLAR VE ERKEKLERİN NAMAZ KILMALARI İÇİN AÇIK ALANLAR BELİRLENDİ

Salgın nedeniyle Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

 

TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Valiliği koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı'nın Kabataş-Eminönü seferleri durduruldu. Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arasında seferlerin devam ettiği bildirilirken, Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama da "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" denilmişti. 

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Parasuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cumhur başkanımızdan razı olsun..
    Cevapla
  • Ayasofya Cemaati 3 yıl önce Şikayet Et
    Salgın bahane maalesef. Biz Ayasofya'dayız. Organizasyonu yapamamışlar. Dünyanın ve Türkiye'nin her tarafından insanlar geldi ama yazık oldu. Gülhane Parkını bile açmamışlar. Ses sistemi sadece Ayasofya'nın önünde var. Diğer yerlere ses gitmiyor. Bu insanlar ne yapacak şimdi. Böyle bir açılışa böyle bir organizasyon yakışmadı. Ne yani bunuda mı Reis gelip yapsın. Görevli olanlar işini iyi yapamadı maalesef.
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan VIP turlar vardı yetişemedim gayet uygun fiyatlı dolmuş kontenjan Allah affetsin :(( kalpler ayasofyada
    Cevapla
  • Muhammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu Ekrem beye sormak lazım malesef iktidar başka belediye başka telden çalınca böyle oluyor halbuki İBB de bu organizasyona destek vermeliydi amanekrem nerde Lozan kutlamasinda
    Cevapla
  • fırat kalkanı 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah tebarek allah allah en kısa zamanda bize iki rekat namaz kılmaya nasip etsin...
    Cevapla
  • Ertürk 3 yıl önce Şikayet Et
    durdurulduyu okuyunca aklım çıktı.yer kalmadı deyinyav
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona parti. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR