Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan Mavi Vatan tepkisi: Türk olduklarına inanmıyorum

Doğu Akdeniz politikalarında yaptığı çalışmalarla tanınan ve geçtiğimiz aylarda emekliliğe ayrılan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatan konusunda aykırı çıkan ve Doğu Akdeniz politikalarına tepki gösterenlere çıkıştı. Yaycı Türkiye içinde faaliyet gösteren bu gruplar için "Kendilerine 'Türk' diyorlar ama ben Türk olduklarına inanmıyorum." diyerek tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.08.2020 15:23 GÜNCELLEME 11.08.2020 16:37 GÜNCEL
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan Mavi Vatan tepkisi: Türk olduklarına inanmıyorum
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan Mavi Vatan tepkisi: Türk olduklarına inanmıyorum

Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikalarında önemli çalışmalar yapan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatan aleyhinde, Türkiye içinden yükselen seslere sert tepki gösterdi.

 

 

Mavi Vatan kavramının bir devlet politikası olduğunu ifade eden Müstafi Tümamiral özellikle akademik anlamda çürütülmeye çalışılan ve bu konu aleyhinde çalışan akademisyenlerin yurt dışındaki kaynaklardan fonlandığını duyurdu.

Yaycı söz konusu akademisyenler için "Kendilerine 'Türk' diyorlar ama ben Türk olduklarına inanmıyorum." dedi.

 

 

"TÜRK OLDUKLARINA İNANMIYORUM"

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı Mavi Vatan kavamının aleyhinde çalışan ve bu tezi çürütmek için efor sarf eden akademisyenler için şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin verecek ne bir karış vatan toprağı ne de bir damla vatan suyu vardır. Mavi Vatan bir devlet politikasıdır. Ancak içeride Türkiye'nin aleyhinde çalışan lobiler var. Hepsi dışarıdan fonlanıyor. Bunların içerisinde bazı akademisyenler de var. Kendilerine 'Türk' diyorlar ama ben Türk olduklarına inanmıyorum."

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin böyle akademisyenlere çok ihtiyacı var. lakin böyle düşünenlerin sayısı az. bu kadar donanımı olan akademisyen de az olsa gerek. dış işlerinde iyi bir müzakereci olacak kapasitede bence naçiz düşüncem.
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal içimizdeki ermeniler
    Cevapla
  • ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu soysuzlar Türk olamaz hele ki müslüman hiç olamaz. İçimizdeki rum veya ermeni kırıntıları.
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır'da hazırız vatana gözü olanın gözünü elin olanın elini kıracağız inşallah çağrı bekliyoruz kimse bizim boynumuza kement takamaz takmaya kalkanın boynuna tasma takıp gezdirip dünyaya rezil ederiz edeceğizde
    Cevapla
  • ALP ARSLAN TURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ,HELE AKŞAM Ahmet hakan ın proğramında ...biri konuşuyor şahsen yunan diplomatlardan biri zannettim.pesss demekten kendimi alamadım...bu kadar kendi vatanına fransız olanıda görüyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR