Doğu Akdeniz'deki it dalaşında Yunan jetlerini kadın pilotlarımız kovalamış

Türk F-16'ları 28 Ağustos'ta, Oruç Reis için ilan edilen NAVTEX bölgesine yaklaşan 6 Yunan F-16 uçağını bölgeden uzaklaştırdı. İki ülke jetleri arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan it dalaşının ayrıntıları da ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 06:45 GÜNCELLEME 01.09.2020 11:08 GÜNCEL
Doğu Akdeniz'deki it dalaşında Yunan jetlerini kadın pilotlarımız kovalamış
Doğu Akdeniz'deki it dalaşında Yunan jetlerini kadın pilotlarımız kovalamış

Edinilen bilgiye göre; Türk jetleri Yunan jetlerinin konuşlandığı bölgeye çok uzak bir mesafede olmasına rağmen bir anda Yunan savaş uçaklarının ensesinde bitiyor. Yunan pilotlar, Türk jetlerinin nereden geldiğini bile fark etmiyor. Askeri uzmanlar, 6 Yunan F-16'sına da beklemedikleri bir anda eş zamanlı kilit atıldığına dikkat çekerken, saniyeler içinde gerçekleşen olayın, dünyada nadir örneklerden olduğuna dikkat çekiyor. F-16'ları kullanan pilotların ise, filo komutanı hariç, çok genç yaşta oldukları ve içlerinde kadın pilotların da bulunduğu belirtiliyor.

 

FRANSIZ PİLOT MU VARDI?

Öte yandan, Yunan uçaklarında Fransız pilotların da olduğu iddia edildi. Uzmanlar, Ege Denizi'nde sık sık yaşanan it dalaşı görüntülerinin de Doğu Akdeniz'de ilk defa yaşandığını ifade etti. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medyadan görüntülerini değerlendiren uzmanlar, it dalaşının yaklaşık 32 bin feet (yaklaşık 10 bin 500 metre) irtifada başladığını belirtti. Buna göre, Yunan jetlerinin dalışa geçerek kısa sürede sürat kazanmaya ve Türk uçaklarını vurmakla tehdit edebilecekleri pozisyona geçmeye çalışıyor. Türk jetleri ise kol uçuşunu bozmadan bu dalışa karşılık veriyor. Kokpitteki şeffaf ekran Head Up Display'den (HUD) alınan görüntülerde Türk pilotlar, Yunan uçaklarına defalarca kilit atıyor. Bu "Sana kilitli füzeyi ateşleseydim seni vurabilirdim, şimdi bu sahadan uzaklaş" anlamını taşıyor.

 
KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bacılarımız bile çakı gibi asker. Biz Milletçe askeriz, Yunan bunu iyi bilir.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Asena'nın torunları işte böyle olur dışı aslanlar
    Cevapla
  • Emir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizinle gurur duyduk kızlar sakin acimayin
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın Ilk kadin savaş pilotu Sabiha Gökçen Türk kadini
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kızlarımız a vurdumu oturturur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR