CHP'den dikkat çeken Doğu Akdeniz açıklaması! Yunanistan ve AB'ye tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Doğu Akdeniz'de artan gerilime dair değerlendirmelerde bulundu. Öztrak ayrıca, Atina'nın Meis Adası'na asker indirmesine tepki göstererek, "Avrupa Birliği, Yunanistan'ın bu oyunlarına gelmemelidir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 06:44 GÜNCELLEME 01.09.2020 12:12 SİYASET
CHP'den dikkat çeken Doğu Akdeniz açıklaması! Yunanistan ve AB'ye tepki
CHP'den dikkat çeken Doğu Akdeniz açıklaması! Yunanistan ve AB'ye tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerle ve Yunanistan'ın Meis Adası'nı silahlandırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Yunanistan'dan yeni tahrik: Adaya silahlı asker çıkardılar

Öztrak konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı: "Meis Adası'nın silahlandırılması 1947 Paris Anlaşmasına açıkça aykırıdır. Yaşanan sürece baktığımızda Yunanistan'ın ülkemizi bölgede yalnızlaştırmak için elinden geleni yaptığını görüyoruz. Sarayın da dış politikayı iç politika malzemesi yapması ve dış politikaya ideolojik bakması nedeniyle dış politikadaki diplomasinin oyun alanını sürekli daralttığını görüyoruz. Şunu açıkça ifade edeyim. Saray, Türkiye'nin çıkarları çerçevesinde hareket etmelidir. Uluslararası anlaşmaların çiğnenmesine izin vermemelidir ama diğer yandan da bölgede Yunanistan'ın bizi yalnızlaştırma politikalarına karşı gerekli önlemleri alıp, bölgedeki ilişkilerimizi de sağlamlaştırmaya önem vermelidir. Buradan açıkça söylüyorum Avrupa Birliği, Yunanistan'ın bu oyunlarına gelmemelidir. Eğer Ege ve Doğu Akdeniz barış denizi olacaksa bunun etrafında yaşayan tüm devletler devlet sorumluluğu içinde davranmalıdır. Bu sorunlar, ülkelerin karşılıklı çıkarlarına ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak çözümlenmelidir."

 
KAYNAK : AA
YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • kasımpaşa lı. 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde denizin ortasına ada yapıp silahlandıralım S400 ve obüs rampası koyalım onlar düşünsün. adanın etrafına mayın döşeyip akıncı ruhluları başta ben oraya yerleştirelim bu sefer avrupa düşünsün..
    Cevapla
  • Ferruh 3 yıl önce Şikayet Et
    pis herif saray dediğin senin de hedeflediğin makam. ama doğru sen gelince çöplüğe döneceği için böyle söylüyorsun..
    Cevapla
  • Aslan bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Saray demen bile ne kadar yakışıksız insanlar olduğunuzu gösteriyor. O saray dediğin yönetim bu ülkenin başıdır tepesi. Saray dediğin o yer Başkanlık sarayıdır başkanlık. O saray dediğin yönetim yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanıdır cumhurbaşkanı. İnkarı, reddi, sağırlığı ve körlüğü bırakın artık bırakın.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın bu chpkk ya iki geçmeden kıvırırlar.Savaş çıkarsa eğer yunanistan tarafında olurlar.Bunların sümüklü vekili dememişmiydi iranla savaş çıkarsa iran tarafına geçerim diyen.
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanı diyor ki : ulan akp sizin yüzünüzde n yunana zoraki bisey demiş gibi yaptik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR