Fransa, en büyük silahını Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'e gönderiyor

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim devam ederken, devreye giren ve provokatif açıklamalarla ateşi körükleyen Fransa'nın yeni hamlesinin detayları belli oldu. Yunan medyasına konuşan Fransız yetkililer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, birçok savaş jeti ve denizaltıyla birlikte, Charles de Gaulle isimli amiral gemisini bölgeye göndermeye karar verdiğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 14:26 GÜNCELLEME 02.09.2020 08:18 DÜNYA
Fransa, en büyük silahını Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'e gönderiyor
Fransa, en büyük silahını Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'e gönderiyor

Doğu Akdeniz'de Ankara ile Atina hattında gerilim devam ederken, Oruç Reis'in varlığından Yunanistan kadar rahatsız olan Fransa'dan kriz çıkartacak bir hamle geliyor.

 

ÇOK SAYIDA GEMİ VE DENİZALTI EŞLİK EDECEK İDDİASI

Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Charles de Gaulle'un adını alan 261 metrelik ve 42.500 tonluk gemisinin savaş jetleri taşıyacağı belirtildi. Yunan medyasında yer alan haberlere göre; Yunanistan'ın Fransa'dan 18 Rafale savaş jeti almayı planladığı fakat henüz anlaşmanın yapılmadığı belirtilirken, Charles de Gaulle'e çok sayıda gemi ve denizaltının da eşlik edeceği belirtildi.

 

GEMİDE ÇOK SAYIDA SAVAŞ SİSTEMİ MEVCUT

İsmini açıklamayan Fransız kaynakları, geminin üzerinde çok sayıda silah ve mühimmat olduğunu öne sürdü. Gemide Rafale savaş jeti taşındığını, radar ve füzelerle birlikte denizaltısavarların olduğu belirtildi. Gemide elektronik takip, hedefleme ve müdahale etme sistemlerinin de olduğu belirtildi.

YORUMLAR 443 TÜMÜ
  • yglr.58 3 yıl önce Şikayet Et
    BATIRIRIZ, Hiç şakamız yok. Kimse bize blöf yapmasın.
    Cevapla
  • NERİMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    APTAL Mkrron bozuntusu seni türk*ün imanı boğar geçmişine bir bak korkak
    Cevapla
  • Maner 3 yıl önce Şikayet Et
    2.dunya savaşında 3 günde almanya ya teslim olan Fransa ya bakın hele. Size bu sefer 2 gün yeter. Tam bir mal bunlar. Aptal Yunanlarin Akdeniz deki payına coreklenecekler ama yunnalarda bunu idrak edecek akıl nerede
    Cevapla
  • biz osmanliyiz 3 yıl önce Şikayet Et
    makroooon silahlarina güvenme sende silah varsa bidede iman ve yürek var senin o gemini kafana gecirirler bilesin. haaa canakkaleyide unutmayin
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Radarı da varmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR