Türkiye'den son dakika açıklaması! Ermenistan'a ultimatom

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Karabağ bölgesinde Azerbaycan'a saldırmasının ardından yaşanan gerilimle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Akar, ""Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermelidir." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 14:10 GÜNCELLEME 28.09.2020 14:49 GÜNCEL
Türkiye'den son dakika açıklaması! Ermenistan'a ultimatom
Türkiye'den son dakika açıklaması! Ermenistan'a ultimatom

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Bakan Akar, "Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermelidir." diye konuştu.

Son dakika: Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar

 

 

Akar'ın açıklamalardından satır başları:

"Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını savunmasında yanlarındayız. "Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermelidir."

"30 SENE NEREDEYDİLER"

Barışçıl yollarla çözüm diyenler, “derhal ateşkes” isteyenler, şimdi diyaloğu hatırlayanlar; Dağlık Karabağ ile Azerbaycan’ın yüzde 20’si işgal altındayken, Hocalı’da barbarlıkla, hak-hukuk tanımadan çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum insan katledilirken, milyonlarca insan evinden, yurdundan edilmişken 30 sene, neredeydiler" diye soran Akar, şunları söyledi: "Türkiye-Azerbaycan arasındaki münasebet “iki devlet tek millet” münasebetidir. Daima kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Bugün de Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını savunmasında yanlarındayız.

"ERMENİSTAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINI BOŞALTMALIDIR"

Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, Yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını boşaltmalıdır. Böylece ateşkesin, barışın, istikrarın önü açılmalıdır.

1 milyondan fazla kişi yerlerinden edildi Ermenistan, Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sine denk gelen Dağlık Karabağ ve civarındaki 7 rayonu yaklaşık 30 yıl önce işgal etti. İşgal ile birlikte 1 milyondan fazla Azerbaycan Türkü yerlerinden edildi, 22 binden fazla şehit verildi, yaklaşık 4 bin kişinin akıbeti ise hala tespit edilemedi.

Dahası, Hocalı katliamı da hala hafızalardadır. Uluslararası hukukta alınan tüm kararlara, Azerbaycan’ın tüm diplomatik ve barışçıl çabalarına rağmen sorun halen çözülemedi. Ermenistan, BM kararları dahil, uluslararası hukuku da ayaklar altına alarak işgaline devam etmektedir.

Ermenistan’ın artan provokatif eylemleri BM, AGİT ve sorunu çözmek için oluşturulan AGİT Minsk Grubu gibi mekanizmalar, bugüne kadar Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin sonlandırılmasına dair hiçbir somut adım atamamış, müzakereler mevcut durumun yani işgalin normalleştirilmesini, kabullenilmesini amaçlayan bir sürece evrilmiştir. Uluslararası örgütlerin ve çabaların bu yetersizliğinden, etkisizliğinden şımaran ve küstahlaşan Ermenistan, Azerbaycan’a karşı çeşitli zamanlarda birçok kışkırtıcı eylemde bulundu.

Ermenistan’ın provokatif eylemlerinin sayısı son zamanlarda giderek artmıştır. 12 Temmuz ve 21 Eylül’de Tovuz’daki saldırıların ardından 27 Eylül’de sivil yerleşimlere ateş açması bardağı taşıran son damla oldu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Son dakika haberleri... TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Bütün dünyanın, bilhassa Ermenistan'ın devlet terörüne ortak olanların bilmesi gereken şudur; Azerbaycan, Türkiye için dost bir ülke, sadece yakın coğrafya değildir. Aynı zamanda gönül coğrafyasıdır, kader coğrafyasıdır." ifadelerini kulllandı.

Şentop'un açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye her zaman maddi, manevi bütün gücüyle Azerbaycan'ın yanındadır. Bir an tereddüt göstermeden her zaman yanında olmaya devam edecektir"

"(Doğu Akdeniz) Türkiye, kendi haklarını aradığı kadar bu alanda ve sahada adil bir paylaşımın, hakça bir dağılımın olmazsa olmaz bir barış zemininde gerçekleşmesi için vardır."

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın gelsinler hepsini orda ezelim. Fırsat bu fırsat.
    Cevapla
  • Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım girelim bataklığı temizleyelim
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Savunma bakanı dediğin böyle olur. Sonuna kadar Azarbeycanın yanındayız.
    Cevapla
  • Muslim Brothers 3 yıl önce Şikayet Et
    TSK Dağlık Karabağa
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    500.000 bin Türkü öldüren bu Ermeniler değil mi Dünyaya belgesel filim yapılarak anlatılsın elimizde hazır filim varsa gösterime sokulsun Ne zalim insanlar oldukları Dünyaya haykırılsın
    Cevapla
  • Karadag 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel tespit Ermenilerin savunmasız sivil Türkleri katletme belgeseli çekilsin vizyona girdi Tüm dillerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR