Son dakika: TTB'nin skandal 'kimyasal' iddialarına MSB'den çok sert cevap!

Son dakika haberi... Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Fincancı'nın TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçladığı sözlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan çok sert açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2022 14:09 GÜNCELLEME 20.10.2022 14:10 GÜNCEL
Son dakika: TTB'nin skandal 'kimyasal' iddialarına MSB'den çok sert cevap!
Son dakika: TTB'nin skandal 'kimyasal' iddialarına MSB'den çok sert cevap!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını yönündeki iddialara sert tepki göstererek yalanladı.

MSB'dem yapılan açıklamada "Dezenformasyon çabaları TSK'nın kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve ahlak dışı yollarla çıkış arayan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır." ifadeleri kullanıldı.

TSK hakkında akla ziyan iddia! CHP'li Sezgin Tanrıkulu kendinden bekleneni yaptıTSK hakkında akla ziyan iddia! CHP'li Sezgin Tanrıkulu kendinden bekleneni yaptı

Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibiTabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi

TTB BAŞKANI FİNCANCI'DAN AKILLARA ZARAR İFTİRA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçlamıştı.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı

 TTP Başkanı Fincancı'nın skandal iddiaları sonrası MSB'den yapılan sert açıklama şu şekilde; 

''İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR''

''Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi artan bir şiddet ve tempoda azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığına' yönelik iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

''BU TÜR MÜHİMMAT TSK ENVANTERİNDE BULUNMAMAKTADIR''

Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır.

"TERÖR ÖRGÜTÜ VE MÜZAHİRLERİNİN BEYHUDE ÇIRPINIŞLARIDIR"

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekât ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında; sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihî, dinî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabaları Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Teröristler için adalete teslim olmaktan başka çare yoktur.

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlıdır.''

KAYNAK : HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 330 TÜMÜ
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk çerçevesinde kim suç işlemişse karşılığını bulacaktır. Bizim namusumuzu ve can güvenliğimiz emanet olan göz bebeğimiz ola peygamber ordusuna açık açık iftira atmak kolay olmamalı. Şurasını da unutmamak gerekir, Dağdaki eşkiyarlar bitime doğru gidiyor inşaallah,bunun için acıları çok büyük.Kırk senedir yeter artık. ..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bende. bunu anlamiyorum bunu neden konusturuyorlar bunun turk dusmanligindan baska anladigi yok
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Fincancı'yı neden tutuklamıyorlar? İftiranın karşılığı yok mu?
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak cok sert aciklama yapariz.Benim gucume gidiyor vatansever olarak.Bunlarin disarda kalmasi sizin gucunuze gitmiyor mu?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ttb ve pkk sevicilerin tamamı ermeni ve batı kökenli truvalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR