Türkiye'den inanılmaz yükseliş! ABD'nin ardından ikinci oldu

Necip Fazıl Ödülleri Programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından dünyada en çok yapımları izlenen ülke konumuna ulaştıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2022 13:53 GÜNCELLEME 15.12.2022 13:53 GÜNCEL
Türkiye'den inanılmaz yükseliş! ABD'nin ardından ikinci oldu
Türkiye'den inanılmaz yükseliş! ABD'nin ardından ikinci oldu

Türk dizileri ve filmleri dünyada büyük ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin sanat alanındaki büyük gelişimiyle ilgili dikkat çeken gelişmeyi duyurdu. 

Kanal 7 sürprizlere doymuyor! Yeni dizisi Kan Çiçekleri’yle unutulmaz dakikalar yaşatacakKanal 7 sürprizlere doymuyor! Yeni dizisi Kan Çiçekleri’yle unutulmaz dakikalar yaşatacak

Beyoğlu'ndaki Atatürk Kültür Merkezi'nde Necip Fazıl Ödülleri programı düzenlendi.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Programda video gösterisinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşma yaptı.

Bakan Ersoy, Türk yapımı dizi ve filmlerin dünyada en çok izlenen ülkeler sıralamasında ikinciliğe yükseldiğini açıkladı.

 

"ABD’DEN SONRA YAPIMLARI EN ÇOK İZLENEN ÜLKE KONUMUNDAYIZ"

Bakan Ersoy "Türkiye Yüzyılı’nda her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da kendimize büyük hedefler belirlemiş durumdayız. Bu hedeflere ulaşmak, edebiyatımızı, şiirlerimizi, romanlarımızı, sinemamızı, düşünce alanında ortaya konan eserlerimizi, kültür ve medeniyet birikimimizi dünyanın dört bir yanına ulaştırmak adına sanatçılarımızın ve bilim insanlarımızın çabalarının çok değerli olduğuna inanıyoruz. Bir yandan eserlerimizi farklı dillere çevirirken diğer yandan 150’ye yakın ülkede güzel Türkçemizi öğretmeye devam ediyoruz. Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından dünyada en çok yapımları izlenen ülke konumuna ulaşmış durumdayız. Türk kültürünü ve sanatını tanıtarak, Türkiye’nin kültürel birikimini farklı coğrafyalara taşıyıp, kültürel diplomasinin güçlenmesini sağlayarak Türkiye Yüzyılına siz değerli kültür sanat dostlarımızla birlikte hazırlanıyoruz" dedi. 

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Erh erh 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapımcılarım Bizim kültürümüze uygun dizi ve film yapmasına gerek yok,yurt dışına pazarlayip bu dizilerden ulkemize döviz soksunlar yeter
    Cevapla
  • Mehmet Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi diziler hariç şuanki dizilerde bir tane bile başörtülü kadın yok oysa ki ülkenin kadınlarının yarısı başörtülü ABD kanalı marvel,de bile msmarvel filminde başörtülü kadınlar vardı yazık valla birde bıkmadınız mı aşk dizilerinden komedi savaş dizileri yapsanız biraz ABD gibi birde savaş dizilerinide biraz gerçekçi yapsanız .
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar amerikan dizileri, dubaideki maykıl rubinin dizileri, heyyy be ne bakanlarımız var be, bir tane başörtülü kadın gösterilmeyen, bütün yakın akrabaların bile birbirlerini ALDATMA dışında, haram ilişkiler dışında teması olmayan dizilerle övünüyor, bu duruma nasıl geldik, nasıl çözüm bulacağız, ne zaman kendi değerlerimizi önceleyen dizilerimiz olacak.
    Cevapla
  • Omen 1 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Alparslan gibi diziler dünya televizyonlarında ciddi oranda izleme seviyesine ulaşmış durumda, bunun neyinden gocunuyorsunuz sayın yorumcular. Diğer dizileri de izlemezsek onlar da yapmazlar. Emin olun bozuk ilişkili dizileri en çok da muhafazakar dediğimiz aileler izliyor oraştırın ve sonucu görün.
    Cevapla
  • Mehmet Osmanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye tarihi olamayan dizilerde bir tane bile başörtülü kadın yok oysa ki ülkemizin kadınlarının yarısı başörtülü utanıyormusunuz yoksa Marvel açABD kanalında bile baş örtülü kadın var msmarvel filminde yazıklar olsun
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli milli kültürümüze inancımıza uygun diziler programlar istiyoruz lütfen. Mevcut şekliyle övünülecek bir durum yok malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR