FETÖ'nün kadın yapılanması çökertildi! Para transferi saniye saniye görüntülendi

SON DAKİKA HABERİ: FETÖ’nün İstanbul'daki güncel "kadın" yapılanması operasyonla çökertildi. Örgütün kendi aralarındaki para transferi polis kameralarına takılırken; MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla 38 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2024 12:05 GÜNCELLEME 30.05.2024 12:05 GÜNCEL
FETÖ'nün kadın yapılanması çökertildi! Para transferi saniye saniye görüntülendi
FETÖ'nün kadın yapılanması çökertildi! Para transferi saniye saniye görüntülendi

Güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadelesi aralıksız devam ediyor. Örgüte yönelik operasyonlarla halen faaliyet halinde bulunan kişiler tek tek gözaltına alınıyor. Böylelikle terör örgütünün yeniden yapılanma çabaları, güvenlik güçlerinin aralıksız takibiyle engelleniyor ya da çökertiliyor.

İSTANBUL'DAKİ PARA TRANSFERİ SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

TRT HABER'in ulaştığı bilgilere göre; bu kez İstanbul'da örgütün para transferi güvenlik güçleri tarafından görüntülendi.

Görüntülere göre, kalabalık alanda buluşan FETÖ'cülerin kısa süre konuştuğu, ardından biri tarafından diğerine poşet içerisinde para verdiği görülüyor. Görüntülerdeki 2 kişi gözaltına alındı.

GÜNCEL YAPILANMA ÇÖKERTİLDİ

Yeniden yapılanma amacıyla kiralanan evlerin ücretlerinin örgüt yönetici yardımcıları vasıtasıyla kamuya açık alanlarda gizlice ev sorumlularına teslim edildiği belirtildi. Görüntülerdeki 10 saniyelik bir sarılma ile para dolu poşetin teslim edilmesi ise örgütün gizliliğe verdiği önemi gösteriyordu.

MİT DEVREYE GİRDİ

MİT ve İstanbul Kaçakçılık Şubesinin operasyonu ile 38 şüpheli gözaltına alındı. 

Öte yandan; FETÖ'nün İstanbul'daki kadın sorumlusunun Almanya’da yaşadığı tahmin edilen firari Örgüt Yöneticisi Tuğba K. olduğu tespit edildi.

DETAYLARA ULAŞILDI

Örgütteki kod isminin de Ezgi olduğu belirlendi. Tuğba K.'nın, İstanbul’daki sözde FETÖ kadın yapılanmasını üst düzey terör örgütü yöneticisi olan 4 kişiyle birlikte yönettiği anlaşıldı.

Güvenlik güçleri örgütün Kadın yapılanmasına ilişkin önemli detaylara da ulaştı. Buna göre, örgüt evlerinde kalanların ortak özelliği hepsinin İstanbul’da yaşadığı farklı bir evi daha bulunuyor.

Örgüt üyelerinin internet mesajlaşma uygulamaları üzerinden yazıştığı ve tamamının 18 yaşın üzerinde olduğu kaydedildi.

Örgüt üyelerine yakalanmaları durumunda hangi ifade vereceğinin de öğretildiği anlaşıldı.

28'İ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan 38 şüpheliden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskınlarda şüphelilerin yanısıra kandırılarak örgüt evlerine götürülen 14 çocuk bulunduğu da belirlendi.

Çocukların pedagog eşliğinde bilgisine başvuruldu. Çocuklar örgüt evlerinde yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Evlerde örgütsel propaganda yapıldığını paylaştılar.

KAYNAK : TRT HABER
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Rofar 3 hafta önce Şikayet Et
    Ayrıca neden hemen orada tutukluyorsun. Zaten görüntüye akmışsın her iki haininde fiziki takibe alın nereye kimlere daha kimlerden ne kadar alacaklar çorap söküğü gibi ardı gelirdi. Şimdi sadece onların anlatacaklarına kaldı. Sorun ne kadar ötecekler.
    Cevapla
  • frdun 3 hafta önce Şikayet Et
    O paraların nereye gideceği araştırılmalı, bana kalırsa fetö gelecek seçim için imamoğluna yatırım yapıyor..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    hepsinin kafasına sıkın. bu hainler asla pişman olmaz çünkü onlar israilin çocukları
    Cevapla
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu Vatan hainlerinin sokaklarımızda aramızda bu rahat dolaşmalarının cesaretini nereden kimden alıyor kime güveniyorlar
    Cevapla
  • meraci83 3 hafta önce Şikayet Et
    Umarım bu hainlere bir daha gün yüzü gösterilmez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR