'FETÖ elebaşı kaçırıldı' iddiası: Örgüt içi hesaplaşmada yeni detaylar!

FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya’daki yerleşkeden, başka bir yere götürülmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Elebaşı Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen'in videosu ile gündeme gelen kaçırılma iddialarına ilişkin yeni ayrıntılar açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2024 06:49 GÜNCELLEME 31.05.2024 11:46 GÜNCEL
'FETÖ elebaşı kaçırıldı' iddiası: Örgüt içi hesaplaşmada yeni detaylar!
'FETÖ elebaşı kaçırıldı' iddiası: Örgüt içi hesaplaşmada yeni detaylar!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in kaçırıldığı iddiaları örgüt içi hesaplaşma ile gündeme geldi. Elebaşı Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından ortaya atılan iddialar bir haftadır gündemde. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk'te Gece Görüşü programında 'FETÖ elebaşı Fetullah Gülen kaçırıldı' iddialarına ilişkin ayrıntıları açıkladı.

"ÖRGÜT BİRBİRİNE GİRMİŞ DURUMDA"

Hande Fırat şu bilgileri paylaştı:

Fetullah Gülen'in şeker hastalığı zaten biliniyor yaşı da malum. Sağlık durumu ağır. Neden böyle bir tartışma başladı çünkü hizmet içi atamalar olarak adlandırılan terör örgütü atamaları haziran ayında yapılıyor. Gülen'in sağlık sıkıntısından dolayı örgüt birbirine girmiş durumda. Normalde bu atamalar Gülen'in kararı ile yapılıyordu. Sağlık durumu kötüye gidiyor. Pensilvanya'daki kamptan kaçırıldı iddiası gündemde.

CNN Türk - Gece Görüşü programı

FETÖ'de iç savaş! Teröristbaşı Gülen'in akrabaları kampı bastıFETÖ'de iç savaş! Teröristbaşı Gülen'in akrabaları kampı bastı

DİKKAT ÇEKEN MEKTUP

Fakat bir mektup var ortaya çıkan. Örgüt içindeki üst düzey isimler arasında yaşanan kavgalar yer alıyor. 2023 yılındaki FETÖ'cü Mustafa Özcan gibi ismin el çektirildiğine dikkat çekiliyor. Eski büyük abiler olarak adlandırılan isimler pasifivize edildi diyor yine bu mektuba göre. Para ve mal varlığının kasasının değişmesi önemli. Örgüt içinde güç kaybeden bir isim de Mustafa Özcan. Sadece bazı günler karargaha ziyaretine izin verildiği ifade ediliyor. Mustafa Özcan dinleme cihazı yerleştirmekle de suçlanmıştı. Yeniden güç kazanmak isteyen Mustafa Özcan bir grubun başında içeride. Fetullah Gülen, Özcan'ın hareket tarzı sonucunda mevcut karargaha büyü yapıldığı, takip edildiği, söz konusu adresten ayrıldığı sürece sağlık sorunlarının düzeleceği söylenerek ayrılması sağlandı. Bu sebeple nisan ayında başka bir adrese taşındı. Cevdet Türkyolu'nun verdiği izinle belirli sayıda insan ile görüşebiliyor.

Mektupta FETÖ'cü şöyle diyor: Son dönemle kararlar Gülen tarafından değil sekreteri Cevdet Türkyolu tarafından alınıyor. Bu sebeple kritik noktalara Mustafa Özcan'a yakın isimlerin getirilmesi ile sonuçlanacağına dikkat çekiyor.

Pensilvanya’da neler oluyor? “Gülen’i kaçırdılar”Pensilvanya’da neler oluyor? “Gülen’i kaçırdılar”

ÖRGÜTÜN KASASI EL Mİ DEĞİŞTİRDİ?

FETÖ'cü İsmail Büyükçelebi, Naci Tosun ve Barbaros Kocakurt gibi eski büyük abiler olarak adlandırılan gruplar pasifize edildi. Bu mektuba göre yine "Hizmetin kasasını elinde bulunduran icra heyeti üyesi İsmail Aksoy‘la Adem Kalaç gibi isimlerin dönemi başladı." ifadesini kullanıyor. Bu para ve mal varlığı dünya genelinde olduğunu düşünürseniz önemli. Kasa olmak neden önemli, bu yüzden önemli onun da altını çizelim. Örgüt içinde bu güç kaybeden isimlerden biri Mustafa Özcan. Mustafa Özcan’ın daha önce Pensilvanya‘daki karargâhta ikametini engellendiği daha sonra da sadece bazı günler karargâh ziyaretine izin verildi ifade ediliyor. Yani Mustafa Özsoy‘un 2024 yılı ülke imamları atamalarında kendi adamlarına önemli pozisyonlara getirmek istediği de ifade ediliyor. Mustafa Özcan biliyorsunuz dinleme cihazı yerleştirmekle de örgüt için kavgada Pensilvanya‘ya suçlanmıştı. Şimdi yeniden güç kazanmak isteyen Mustafa Özcan dolayısıyla biz içerdeki gruplardan birinin başında. Kadim dostu kim diye sorarsanız da Cevdet Türkyolu. İkisinin de yeni hareket tarzıyla terör örgütü içinde harekete geçtiği ifade ediliyor.

 

"GÜLEN, 'BÜYÜ YAPILDI' DENİLEREK İKNA EDİLDİ" 

Türkyolu’nun hareket tarzı sonucunda Gülen mevcut karargâhı, büyü yapıldığı sürekli takip altında tutulduğu söz konusu adresten ayrılması halinde sağlık sorunlarının düzeleceğini söylemleriyle ikna edilerek taşınması sağlandı. Bir kere daha tekrar edeyim mi? Özcan ve Türkyolu’nun hareket tarzı sonucunda Fethullah Gülen mevcut karargâhı büyü yapıldığı sürekli takip altında tutulduğu söz konusu adresten ayrılması halinde sağlık sorunlarının düzeleceği söylemleriyle ikna edilerek ayrılması sağlandı.

Şimdi yine mektuba göre geniş bir arazide satın alınan yeni bir eve Nisan 2024’te taşındı Fethullah Gülen. Terör örgütü elebaşısı sadece Cevdet Türkyolu‘nun izin verdiği sınırlı sayıda insanla görüşebiliyor. 

KAYNAK : CNN Türk / Hande Fırat
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Bir Bilen 3 hafta önce Şikayet Et
    Umarım devletimiz hazır durumdadır. Bu tür yanıltıcı ve kafa karıştıran haberler büyük bir hamle yada olay öncesi yapılır, bu abd'nin uzun zamandan beri ve her yerde yaptığı bir taktik, benden söylemesi.
    Cevapla
  • İZZET.B... 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu setefsizlerden israille ilgili kınama dahi duymadım..bunlarda israil iti
    Cevapla
  • Bir Akıncı 3 hafta önce Şikayet Et
    Abd nin ve batının uşağı İslamın düşmanı papaz binlerce yıllık şeytani tüm oyunları bilir ve uygular. Yanındakilerde menfaatleri için kendilerini buna bağlamış, ne oldukları belli olmayan tüm inançlarını, değerlerini kaybetmiş, bu papaza tapar hale gelmiş kişiler olmuşlar.Bu papaz 6 ayda bir ceninden alınan gen tedavisi görmekteBunu gizleyip,kendi yalanlarını sürekli haber yapmaktalar
    Cevapla
  • meraci83 3 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah birbirlerini yiyecekler bu yam yam hainler. İhanetin bedeli kolay kolay çıkmamalı bu aşağılık münafık itlerden.
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Azrailin gelir kendi ne ağa der ne efendi sayılı günler tükendi yolun sonu görüyor aşağıdan yukarıdan ne yaparsan yap yolun sonu görünüyor boşuna çırpınma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR