Anne karnındaki bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? Bebeğin kalp atışı duyulmazsa...

Anne ve baba adaylarının bebeklerindeki kalp atışını duyabilecekleri ilk kontrol çiftler için büyük bir önem taşır. Özellikle de uzun uğraşlar sonucunda zor hamile kalabilen kadınlar karınlarındaki bebeklerinin sağlığı için biraz daha stresli olabilir. Peki bebeklerde ilk kalp atışı ne zaman duyulur? Anne karnındaki bebeğin kalp atış sesi duyulmazsa ne olur? Bebeğin kalp atışı belirtileri kaçıncı haftada belli olur?

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2020 07:30 GÜNCELLEME 15.02.2020 08:23 Hamilelik
Anne karnındaki bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? Bebeğin kalp atışı duyulmazsa...
Anne karnındaki bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? Bebeğin kalp atışı duyulmazsa...

Bebek müjdesi alan çiftlerin haberi öğrendikten sonra sabırsızlandığı ve o ilk kalp atışını duymak için haftaları hatta günleri bile iple çektiği heyecanlı bekleyiş arasında bazı korkularda vardır. İlk defa anne-baba olacak olan çiftler bebeklerinin gelişimini yakından takip etmek isterken oluşabilecek herhangi bir riskli durumda büyük endişeler yaşanabilir. Anne adaylarının  belirli süreçlerinden sonra duyulabilecek olan kalp atışları bazı hamilelerde daha geç bazılarında ise beklenen haftalarda gerçekleşebiliyor. Öyle ki bazen baba adayları rahme düşen bebeklerinde kalp atışının duyulabileceği hafta için ultrason kontrolünü beklemeyip evde eşlerinin karınlarına kulaklarını dayayabiliyor. Peki anne karnındaki bebeğin ilk kalp atış sesi ne zaman duyulur?

TIKLA OKU: ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN HAREKETLERİ NASIL HIZLANDIRILIR?

BEBEĞİN KALP ATIŞI NE ZAMAN DUYULUR? BEBEKLERİN İLK KALP ATIŞI...

Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?*

Bebek sahibi olmak için tedavi gören ve sonucunda olumlu gelişmelerle beraber sonunda müjdeyi alan çiftlerin hamilelik dönemi oldukça stresli geçmektedir. Bu stresin en temel nedeni ise bebeğin sağlığı ve gelişimine yönelik duyulan endişelerdir. Fetusun kalp atışının belirli bir aşamada duyulabileceği göz ardı edilmemeli ve panik yapılmamalıdır.

Rahim içerisinde olan bebeğin 21. ya da 22. gününden sonra yani ortalama hamileliğin 5-6. haftalarında vajinal ultrasonografi ile bebeğin kalp atışı tespit edilebilir.  6-7 haftanın sonralarında kalp atışı daha net duyulabilir.  Bu evrede bebeğin kalp atışı dakika başı 100 vuruş olmalıdır.

TIKLA OKU: ANNE KARNINDAKİ BEBEK UYUR MU?

BEBEĞİN KALP ATIŞI DUYULMAZSA NE OLUR? BEBEĞİN KALP ATIŞININ GEÇ DUYULMASI...

Fetüs 5 mm boyutuna ulaşmasına rağmen hala daha kalp atış sesi duyulmuyorsa hamileliğin sonlandırılması uygun görülebilir. İlk ultrason kontrolünde kalp atış sesi duyulmuyorsa doktorunuz bu durum karşısında fetal ölçümleri kontrol edebilir. 6. haftadan sonra, kese görülmezse endişe edilebilir.

Hamileliğin var olup olmadığından kesin olarak emin olmak için kan testi istenebilir ya da birkaç gün sonra yeniden farklı bir ultrason kontrolü gerekebilir.

BEBEKLERDE KALP ATIŞININ DUYULMAMASI NEDENLERİ:

Anne karnındaki bebeğin kalp atışı

RAHMİN EĞİK OLMASI:

Rahmin konumu itibariyle kalp atış sesi duyulamayabilir. Cihazın karın hizasında yanlış tutulması içeriden gelecek olan sesi de dışarı çıkartmayacaktır.

AŞIRI KİLO:

Karın etrafında biriken fazlalık yağlar, kontrolde cihazda bariyer oluşturmaktadır. Rahme direkt olarak erişim uygulanabilmesi için transvajinal ultrason uygulanır

YUMURTLAMANIN GECİKMESİ:

Son regl döneminin ilk günü hamileliğin başlangıcı kabul edilir.Yumurtlamanın geciktiği günlerde bebek çok küçük olacağı için kalp atışı duyulmayabilir.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN HAREKETLERİ NE ZAMAN HİSSEDİLİR?

Bebeğin kalp atış sesi

Erken hamilelik döneminden itibaren hareketli olan fetus, kasları ve kendisi küçük olduğu için başlangıçta hissedilemeyebilir. Hamileliğin 7. haftasından beri hareket eden bebeğin bu haftalarında kalp atış düzeni takip edilmelidir. Karın üzerinde yapılan ultrasonda 6. haftalarda kalp atışı duyulsa da bu sesler daha geç haftalarda da ortaya çıkabilir.

Hamileliğin 14. ve 26. haftalarına doğru daha da anlaşılır olacak olan anne karnındaki bebeğin hareketleri daha erken hamilelik haftalarında ayırt edebilir.

YORUMLAR 4
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayni sorunu yasiyorum duyabildinizmi kalp atisini
    Cevapla
  • Zümrûd 4 yıl önce Şikayet Et
    8 haftam oldu kalp atışları duyulmadı 7 ci hafta nede 8ci yeniden bekle dediler mûcizelere inaniyomusun söyledim evet .Dûnyam yıkıldı 12 yıldan sonra hamile kalmışdım her kes çok mutluydu((((
    Cevapla
  • Kader 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiyamamm ya malesef oluyor bnde bugun ayni aci haberi aldim dunyam yikildi pazartesi kürtaja alicaklar malesef Allah hayirlisiyla nasip eder inşallahhh tekrardan
    Cevapla
  • Merve 4 yıl önce Şikayet Et
    Duyabildiniz mi kalp atışını
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR