Vuslat dizisinin Salih Babası Mehmet Özgür'den çarpıcı ve samimi açıklamalar

TRT1'in en iddialı dizilerinden biri olan ve her bölümünde izleyiciyi ekrana kilitleyen 'Vuslat'ta Salih Babayı canlandıran Mehmet Özgür'ün dizi ile ilgili çok özel açıklamaları sadece Yasemin.com'da! Ünlü sanatçı Mehmet Özgür ile dizideki manevi anlamda bilgeliğe ulaşmış olan Salih Baba'nın karakterini konuştuk. İşte Mehmet Özgür'ün yasemin.com'a özel samimi açıklamaları...

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2019 08:08 GÜNCELLEME 25.05.2019 09:25 Magazin
Vuslat dizisinin Salih Babası Mehmet Özgür'den çarpıcı ve samimi açıklamalar
Vuslat dizisinin Salih Babası Mehmet Özgür'den çarpıcı ve samimi açıklamalar

TRT 1 ekranlarında her Pazartesi yayınlanan Vuslat dizisinin Salih Babası Mehmet Özgür, diziye ve özel hayatına dair soruları Yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak'a yanıtladı. Sosyal medyada da oldukça beğeni kazanan dizi son günlerde reyting sıralamasında da rekor kırmaya devam ediyor. İşte başarılı oyuncu Mehmet Özgür'ün o çarpıcı açıklamaları...

Yasemin.com / Özel

- ''Salih Baba'' karakteri ile ilk olarak ne zaman tanıştınız?

Senaryoyu ilk elime geldiği zaman 'Salih Baba' ile tanıştım ama bu Salih babayı ben daha evvelden biliyordum, yani okuduğumda hiç yabancılık çekmedim. Tanıdık bir simaymış gibi geldi bana, belkide özlediğim bir karakterdi. Tanışmamız çok güzel oldu, birlikteliğimizde iyi gidiyor bakalım sonuç nasıl olacak.

USTA OYUNCU MEHMET ÖZGÜR KİMDİR? DÜNDEN BUGÜNE DEĞİŞİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Vuslat dizisindeki Salih Baba (Mehmet Özgür) kimdir?

- Hiçliğe inanıyor musunuz? Vuslat dizisinin seyirciye naklettiği kaderdeki tevafuk gerçek hayatta da var mıdır sizce?

Tabii ki, bütün kalbi duygularımla kaderdeki tevafuğa inanıyorum. Bu dünyayı kendi içinde yaşayan bir insanım, bu yüzden oynarken de okurken de büyük keyif duyuyorum.  Mana alemini insanlara aktarmak benim için çok önemlidir.

Çünkü toplum içerisinde özellikle de bugünlerde buna çok ihtiyacımız var. Asıl aydınlanma sürecinin tam da bu noktada yattığını düşünüyorum. Birazcık kendi yaşantımızda asıl manayı ve hakikati aramaya çaba sarf edersek gün gerçekten daha aydınlık olacaktır.

Mehmet Özgür kimdir

- Osmanlı döneminde alimlerin oynadığı Satranc-i Urefa'ya özel birisiyle mi hazırlanıyorsunuz? O sahneler nasıl çekiliyor?

Satranc-ı Urefa nedir, nasıl oynanır?

Benim oyunculuk üslubumda karaktere transfer olmak diye bir şey var. Okumaya başladığım andan itibaren yoğunlaşmaya başlıyorum gerisi araştırma zaten. Satranc-ı Urefa üzerine okumalar yaptık. O okumalar sonucunda belirli bir yoğunlaşma sürecinden kendiliğinden geliyor zaten...

- Pişmanlığın bir bedende toplanmış hali olan 'Salih Baba' karakteri dizide yaşadığı acı tecrübeler sonucunda bilgeliğe ulaşmış birisi. Böyle kişiler gerçek hayatta da var mı sizce?

Olmaz olur mu var tabi, ben... :) Acılar insanı eğitir ve öğretir. Çok derin acılar yaşayan yüzlerce ya da binlerce insan var. Her şeyin farkına vardılarsa acının nereden geldiğini, kendilerini nereye götürdüğünü fark ettiyseler eğer zaten o dönüşümü yaşıyorlardır.

mehmet özgür

- Vuslat'ta bizi hangi sürprizler bekliyor? Buradan diziyi izleyenlere ne söylemek istersiniz?

Şunu söyleyebilirim bu hikaye kesinlikle izlenmesi gereken bir hikaye. Çünkü içinde insanlara hakikaten gündelik hayatlarında farkındalıklarını arttırarak onlara yol gösterecek ve günlük yaşamlarına anlam katacak bir hikaye var.

Dolayısıyla bunu izlemelerini muhakkak öneriyorum. İzledikten sonra kendilerindeki değişimi göreceklerine inanıyorum.

YORUMLAR 4
  • kaan kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten benim hayatıma anlam katan bir dizi sanıyorum...keşke bu konuda başka yapımcılara düşünseydiler
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    DİZİYİ ÇOK BEYENİYORUM zevkle izliyorum SANİYESİ BİLE KAÇMAZ
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Filinta dizisiyle gönüllere taht kurmuştu ama bir filmde devamlı küfürlü konuşuyordu . O yüzden antipati uyandırdı bende .
    Cevapla
  • akşemseddin 4 yıl önce Şikayet Et
    her rolunü hakkıyla oynuyor dediğin küfürlü karakteri bende izledim suskunlar dizisinde ordaki karakteri buradaki karakterle karşılaştırınca bu oyuncunun gerçek bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor hayranlıkla izliyorum iyi ve kötü karakteri karşıya olduğu gibi yansıtıyor helal olsun başka söze gerek yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR